Redactie
Redactie Alleenstaand ouderschap 19 jun 2018

Een kind zonder man? Geen probleem!

Kun jij het je voorstellen: je kind alleen op te voeden? Of sterker nog, een kind krijgen zonder een partner? Meer vrouwen dan gedacht blijken hiervoor te kiezen.

De datingsite Parship deed onderzoek onder 2.270 leden tussen de 18 en 69 jaar. De resultaten waren verrassend. Een op de drie vrouwen kan zich voorstellen een kind te krijgen zonder een partner, tegenover 11 procent van de mannen.

Vaste relatie

Vrouwen blijken helemaal niet zo gehecht aan een vaste relatie als veel mensen denken. Maar liefst 29 procent van de vrouwen zegt liever kinderen te willen zonder vaste relatie, dan helemaal geen kinderen te krijgen. Relatiecoach Nicole Vening van de website is niet verrast, ‘Het niet in vervulling zien gaan van een kinderwens, is naast het ontbreken van een partner, vaak extra pijnlijk.’

De jongere generatie lijkt iets meer gehecht aan een partner. Onder jonge respondenten zegt driekwart van de singles tussen de 18 en 39 jaar kinderen te willen, maar absoluut niet zonder partner. Twee op de vijf van de respondenten vindt het jammer dat ze nog geen kinderen hebben. Van de mannen circa 30%, tegenover 23% van de vrouwen.

Biologische klok

Dit verschil lijkt te maken te hebben met de biologische klok die vrouwen voelen. Vening: 'Mijn ervaring is dat single vrouwen met een kinderwens soms compleet in de stress schieten als ze richting midden- eind dertig gaan.' Niet voor niets bezoeken veel vrouwen rond deze leeftijd een spermabank als ze geen vaste partner hebben gevonden.

Partnerkeuze

Gelukkig blijkt uit het onderzoek dat de kinderwens van veel vrouwen hun keuze voor een potentiële partner niet beinvloed; ook het uiterlijk, een leuke baan en een gezellig sociaal leven vinden vrouwen nog steeds heel belangrijk als ze gaan daten met een man.

Bron: NU.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Een kind zonder man? Geen probleem!
Sluiten