Lichte tomatensaus en Reginette capresi met tomaat en mozzarella

In het boek De Perfecte Pastaformule staan twee heerlijke pastarecepten. Hier vind je twee recepten.

Lichte tomatensaus 

Ingrediënten (voor 7 dl saus, genoeg voor 500 g droge pasta)

  • 1 kg rijpe trostomaten
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 snufje chilipoeder (desgewenst)
  • ½ tl fijn zeezout

Bereiding
Snijd de hele tomaten in blokjes en pureer ze in de keukenmachine (met zaad en al). Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit de knoflook kort, maar laat hem niet kleuren. Voeg de chilivlokken, gepureerde tomaten en het zout toe. Draai het vuur iets hoger en laat pruttelen tot de saus wat steviger is (de bellen worden dan iets groter), maar zeker niet dik. De tomaten moeten fris smaken, maar niet meer rauw. Breng op smaak met peper en de rest van de olie.

 

Reginette capresi met tomaat en mozzarella

Ingrediënten (voor 4 personen als voorgerecht, voor 2 als hoofdgerecht)

  • 200 g reginette (smalle, geribbelde lasagnevellen)
  • 2 dl lichte tomatensaus (zie hierboven)
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 160-200 g buffelmozzarella in stukjes van 2 cm
  • 100 g kers- of kleine pruimtomaatjes, gehalveerd
  • 10 blaadjes basilicum, gescheurd

Bereiding
Doe de reginette in het kokende water met zout en verwarm de saus met twee eetlepels olie. Schep de uitgelekte, gekookte pasta door de saus met de tomaten, het grootste deel van de mozzarella en vrijwel alle basilicum. Laat even rusten zodat kaas en tomaten opwarmen en dien op met de resterende mozzarella en basilicum. Besprenkel het geheel met de laatste lepel olijfolie.

Reageer op artikel:
Lichte tomatensaus en Reginette capresi met tomaat en mozzarella
Sluiten