Redactie
Redactie Autisme 21 jun 2018

Lief! Geleidehond waakt over autistisch jongetje

Al vaker hoorden we bijzondere verhalen over de vriendschap tussen mens en dier. Dit keer een bijzonder verhaal uit Nieuw-Zeeland over een autistisch jongetje en zijn geweldige geleidehond.

Samen

Wanneer je de negenjarige James ziet, is zijn trouwe viervoeter Mahe niet ver. De twee zijn onafscheidelijk. Elke dag vertrouwt James op zijn zwarte labrador die hem veilig de dag door helpt. James kan door een ernstige vorm van autisme niet praten en communiceert via oogcontact en aanrakingen.

Ziekenhuis

James en Mahe zijn dol op elkaar. Zelfs in het ziekenhuis wijkt Mahe niet van James’ zijde. Hun band was zelfs zo hecht dat het ziekenhuis niet anders kon dan de hond toelaten bij de MRI-scan van James. Tijdens het onderzoek naar de epilepsieaanvallen mocht de viervoeter James vergezellen toen hij verdoofd werd. Tijdens de verdoving waakte de labrador over zijn baasje op het ziekenhuisbed.

Onoverwinnelijk

De komst van Mahe is een lichtpunt in het leven van James en zijn familie. 2,5 jaar geleden kwam Mahe bij hen en vanaf dat moment is het leven van James ontzettend verbeterd. De labrador weet James te kalmeren in moeilijke tijden. Samen zijn zij een onoverwinnelijk duo!

Bron: AD.nl

Reageer op artikel:
Lief! Geleidehond waakt over autistisch jongetje
Sluiten