Redactie
Redactie Blogs 21 jun 2018

Meer blogs

Bink heeft allemaal wilde plannen met Kit sinds hij op televisie ‘Mijn zus is een Downie’ heeft gezien.

In een van de afleveringen van het VPRO programma met de titel ‘Mijn vader’ hadden Chris en zijn zusje Nina de hoofdrol. Toevallig ook de hoofdrolspelers van het boekje ‘Mijn zusje heeft Downsyndroom’. Hét boekje waarmee wij Bink, en later Dex, hebben uitgelegd wat Kit heeft. Het boekje wordt sindsdien nog vaak uit de kast gehaald.

Chris vertelt in het programma op een lieve broederlijke manier over zijn zusje Nina. Bink en Dex zien overeenkomsten met Kit. Ook Kit zelf vind het allemaal erg leuk om te zien. Al kan dat ook komen door het enthousiasme van haar broers.

YouTube-kanaal

Bink wil na het zien van deze aflevering een eigen YouTube-kanaal, waar hij iedereen kan vertellen wat het Downsyndroom is. En hij heeft aan zijn juf gevraagd of hij een presentatie mag geven in de klas. Eigenlijk wilde hij het voor de hele school doen, maar het leek ons verstandiger om klein te beginnen.

En nu wil hij dus Kit laten zien in de klas. Dat Kit in het lokaal aan de overkant van die van hem zit, is Bink denk ik even vergeten. En dat Kit bijna elke ochtend met hem mee de klas ingaat en van veel kinderen een high five of een knuffel krijgt, ook. Dus Kit in de klas laten zien, voelt een beetje alsof hij zijn eigen arm aan de klas gaat laten zien: iets dat iedereen al kent.

Geen puppy

We leggen hem uit dit dus niet echt nodig is. En misschien ook een beetje gek voelt. Alsof je een puppy laat zien in de klas. En dat het toch echt een gewoon meisje is, geen gebruiksvoorwerp.
“Ja, maar ik wil laten zien hoe lang haar tong is en dat haar oogjes scheef staan!” zegt Bink.

We halen hem over door voor te stellen een foto van Kit op te hangen. De plannen voor een Youtube-kanaal liggen gelukkig ook nog op de plank. “Want mam, hoe doe je dat eigenlijk? Uploaden naar YouTube?”

Reageer op artikel:
Meer blogs
Sluiten