Makkelijke aardappel-wortel rösti

Geen zin in gewoon aardappels, groente en vlees? Probeer deze aardappel-wortel rösti eens. Variatie op tafel: leuk en gezond. Lekker vlees erbij en klaar!

Ingrediënten:

  • • 2 eetlepels boter
  • • 1 ui
  • • 250 gram aardappelen
  • • 250 gram winterwortel
  • • 2 eieren
  • • zout en peper
  • • 75 gram paneermeel
  • • 75 gram geraspte kaas
  • • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • • 2 à 3 eetlepels sesamzaad

Bereiding

  • Verhit de oven voor op 200°C.
  • Vet de ovenschaal in met boter.
  • Snipper de ui.
  • Schil de aardappels en rasp ze op de grove rasp.
  • Schil ook de winterwortel(s) en rasp ze op de grove rasp.
  • Klop de eieren los met wat zout en peper naar smaak.
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan en fruit de uisnippers hierin glazig.
  • Meng in een kom de geraspte aardappel en wortel met de gefruite ui, het broodkruim, de helft van de geraspte kaas, de Italiaanse kruiden en de losgeklopte eieren.
  • Schep het mengsel in de ovenschaal.
  • Strooi de rest van de kaas en het sesamzaad erover en bak het gerecht in 25 minuten goudbruin en gaar.

Bron: Albert Heijn

Reageer op artikel:
Makkelijke aardappel-wortel rösti
Sluiten