Meisje (9) scheert hoofd voor moeder met kanker

Als er ooit een prijs voor het moedigste, krachtigste en liefste gebaar uitgedeeld wordt, dan zou Leila Revis deze krijgen. Het negenjarige meisje besloot haar haar af te scheren uit solidariteit en steun voor haar moeder die de strijd tegen kanker aangaat.

De alleenstaande moeder van twee kinderen, Lix Revis, werd een jaar geleden geconfronteerd met een zeldzame vorm van eierstokkanker. Een jaar lang kwam zij voor talloze uitdagingen en tegenslagen te staan – inclusief het nieuws dat de kanker is uitgezaaid naar haar longen, lever en lymfeklieren.

Chemobehandelingen

Omdat haar haar vanwege de chemobehandelingen uit begon te vallen, besloot ze het heft in eigen handen te nemen. Lix vertelt aan Babble: “Ik realiseerde me dat ik twee keuzes had: ofwel wachten tot mijn haar te dun zou worden en uit zou vallen of de leiding nemen en het zelf doen.” Lix organiseerde zelfs een ‘scheer-feestje’ voor haar vrienden en familie voordat haar lokken er daadwerkelijk afgeknipt werden.

Steun en liefde

Aan Babble vertelt ze dat ze gedurende het ziektetraject veel steun en liefde kreeg van haar kinderen. Het meest inspirerende was voor haar dan ook dat Leila zélf besloot om haar eigen haar af te scheren. “Ik was helemaal verbouwereerd toen ze vroeg of ze een gedeelte van haar haar mocht afscheren. Voor zover ik het weet heeft niemand haar aangemoedigd, of er überhaupt met haar over gesproken,” vertelt Revis aan Babble. “Negen jaar oud, en dan met zoiets komen, ik was compleet overdonderd.”

Bron: Babble

Reageer op artikel:
Meisje (9) scheert hoofd voor moeder met kanker
Sluiten