Alrik de Jong
Alrik de Jong Eropuit 25 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Merano en omgeving is dé plek voor een zomerse familievakantie in de bergen

Tourismusverein Schenna/Florian Andergassen

Scena/Schenna in Zuid-Tirol is de ultieme bestemming voor een zonnige familievakantie in de bergen. Waar deze regio ‘s winters het domein is van wintersporters, bloeit het gebied in de zomer op tot een groen paradijs met een overdaad aan natuur, lekker eten en zon. De zon schijnt hier 300 dagen per jaar.

Zuid-Tirol heeft het allemaal

Kinderen hebben weinig nodig om zich te vermaken, als de zon maar schijnt en er buiten ruimte is voor avontuur. Zuid-Tirol, de noordelijkste provincie van Italië, heeft het allemaal. En nog net veel meer dan dat. Het is de vakantieregio van de Michelin-sterrenrestaurants, duizenden kilometers aan natuurlijke wandel- en fietspaden en culinaire evenementen. Maar vergeet vooral ook niet tot rust te komen in het kuurstadje Merano/Meran.

Tourismusverein Schenna/Klaus Peterlin

5 redenen om Scena in de zomer te bezoeken

Scena ligt op een schitterende, zonnige locatie boven de kuurstad Merano. Als je in de zomer een keer met je gezin de bergen wil opzoeken, dan is dit de regio bij uitstek.

1. De ideale bestemming voor familievakanties

Het milde klimaat, de vele zonuren, wandelpaden, de verbinding tussen bergen en dorpjes, fietsroutes, accommodaties; Scena lijkt te zijn ontworpen voor gezinnen met kinderen. De natuur en lokale keuken vormen samen één groot ontdekkingsavontuur, voor jong en oud.

Tourismusverein Schenna/Patrick Schwienbacher

2. Wandelen

Maar Scena is meer dan alleen een familiebestemming. Het gebied leent zich met een veelzijdig netwerk aan wandelroutes perfect voor een actieve vakantie. De paden en routes variëren van makkelijk tot zeer uitdagend. We raden aan om te beginnen met de Waalweg-trail, een wandelpad langs een oud irrigatiekanaal, ooit door boeren aangelegd voor de irrigatie van hun fruitweiden en wijnbergen. De historische route leidt je langs sprookjesachtige dennenbossen, appelbomen en historische boerderijen en biedt prachtige vergezichten.

3. Kuurstad Merano

Tijd voor ontspanning. Nee, nog beter: een dagje kuren. Dat doe je in kuurstad Merano. Tip: Terme Merano, de prachtige gelegen thermale baden van Merano, omringd door bergen. Kuren is hier tot kunst verheven. Bezoek in deze stad ook ‘De tuinen van kasteel Trauttmansdorff’, een unieke park met vijvers, promenades, paviljoens en ontelbare bloemen en planten uit de hele wereld. Kinderen zijn hier niet weg te slaan bij de dieren.

Therme Meran/Alfred Tschager

4. Eten en drinken

Net als overal in Zuid-Tirol, is eten en drinken in Scena een onvergetelijke belevenis. De verse ingrediënten van de Alpen worden hier bereid met een mediterrane touch. Wat je hier sowieso niet mag missen, is de romige bergkaas. Een bezoekje aan kaasboerderij Boarbichl, waar je natuurlijk van alles kunt proeven, is een must. Kijk ook rond in de vele boerenwinkeltjes met lokale producten.

5. Evenementen en festivals

In Scena en Merano vinden het hele jaar door bijzondere evenementen en festivals plaats. Een van onze favorieten is Outdoor Cooking bij hotel Taser Alm in Schennaberg. Deelnemers leren hier twee gerechten uit de Merano Foodie Factory te bereiden. Niet in een zweterige keuken, maar op 1.450 meter hoogte in de buitenlucht. Unieke en vooral smakelijke ervaring. Bekijk voor meer informatie de evenementenkalender van Scena en Merano.

Tourismusverein Schenna/Hannes Niederkofler

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.