Redactie
Redactie Blogs 21 jun 2018

Michael Jackson Revival

De hele dag zit ik al met het liedje ˜Smile' in mijn hoofd. Als ik naar de wc loop, even koffie haal, een momentje voor mezelf heb, ontglipt het me: ˜Smile, though your heart is aching.' Terwijl ik 1) niet kan zingen en 2) niet eens wist dat ik het kende. Komt allemaal door de memorial voor Michael Jackson. Sinds zijn dood beleven wij thuis een Michael Jackson Revival.

Eerlijk gezegd wat ik nooit een hele grote fan, al was 'Ben' wel een van mijn eerste singletjes. Ik sprak nog nauwelijks Engels. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik erachter kwam dat Ben een rat was. Maar verder was Michael mij te veel soul; ik was ˜underground'.

Pas nu hij dood is, weet ik wat ik heb gemist. De hele dag schalt  ˜Beat it' door ons huis. Gedownload door mijn kinderen die Michael alleen maar kennen als die enge witzwarte vrouwman die iets raars met jongetjes deed. Van de een op de andere dag is Wacko Jacko hun idool geworden. Ze oefenen op de moonwalk, dansen met hun hand op hun kruis en imiteren de Thriller-clip. Niet alleen zij, maar al hun leeftijdsgenoten hebben de King of Pop ontdekt. Collega Donato heeft thuis zelfs een Billy Jean-verbod moeten uitvaardigen ter voorkoming van een MJ-overdosis.

Als het je als vijftigjarige bijna kale popster lukt om na je dood een hele nieuwe generatie te inspireren, moet je wel heel groot zijn. En zou hij weten hoe dankbaar ik hem ben dat hij mij verlost heeft van de gangsta rap van Killer Mike? Honderd keer liever Heal the World. Ook al is dat niet underground.

Reageer op artikel:
Michael Jackson Revival
Sluiten