Redactie
Redactie Gedrag 19 jun 2018

“Mijn zoon houdt van nagellak en tutu’s”

Wat zou jij doen als je zoon graag nagellak draagt naar school en hiermee gepest wordt?  De mama van de Amerikaanse jongen Silas (6) die van 'meisjesdingen' houdt, besloot een statement te posten op Facebook. “Mijn zoon houdt van nagellak en tutu’s. Ik houd van hem en accepteer hem zoals hij is.”

Toen de jongen uit Pennsylvania uit school kwam en vertelde dat hij was gepest met z'n nagellak, overwoog z'n moeder Devon voor het eerst in haar leven om Silas om te praten om geen nagellak meer op te doen en geen meisjeskleding meer te dragen. Maar, besloot Devon, hij moet zijn wie hij wil zijn, wat anderen ook denken.

Facebook

“Mijn zesjarige zoon houdt ervan om nagellak op te doen”, begint de moeder haar post op Facebook. “Hij draagt graag meisjeskleding en tutu’s. Hij vertelt mij over de jongens die hij leuk vindt op school. Hij vertelt dat hij met ze wil trouwen en kinderen wil adopteren. Misschien is het een fase en groeit hij er overheen. Misschien ook wel niet. Ik houd van hem en accepteer hem zoals hij is.”

Doodgeschoten

“Ik dacht altijd dat dit hem juist zou beschermen tegen pestkoppen”, gaat Devon verder. “Ik maakte me er niet druk om, tot die dag tot hij thuiskwam van school. Voor het eerst was ik bang dat hij ook doodgeschoten kon worden tijdens een avond uit met vrienden.”

Zelfhaat

Maar de allerbelangrijkste reden om haar zoon zichzelf te laten zijn, is volgens de moeder omdat het hem gelukkig maakt. “Omdat er niets meer pijn doet dan zien dat je zoon verdrietig is. Omdat het jezelf anders voor doen dan je daadwerkelijk bent alleen maar leidt tot zelfhaat. Tot depressie en zelfmoord. En dát maakte mij bang. Waarom zou ik angstig moeten zijn voor hem, voor wat hij leuk vindt en waar hij om geeft? Zijn we in de wereld niet al verder dan dit? Ik wil dat de wereld verandert. In zijn voordeel.”

Liefde en acceptatie

En Devon weet ook precies te vertellen waarom de wereld moet veranderen. “Omdat Silas een geweldig persoon is. Hij wil president worden. Hij denkt dat hij een ninja is. Hij luistert naar je als je iets uitlegt en onthoudt dat dan voor eeuwig. Hij ziet het als je verdrietig bent en probeert je dan op te vrolijken.”

De moeder mag dan soms bang zijn voor het welzijn van haar zoon, ze weet ook dat angst de wereld niet verandert. Liefde en acceptatie, dát is wat de wereld verandert, schrijft de moeder. En dus blijft Devon nagellak kopen voor haar zoon, zolang hij dat wil.

“Hier is hij”, eindigt Devon haar post. “Zie mijn zoon als de geweldige persoon die hij is. Laat hem liefde zien. Laat hem acceptatie zien. Help ons om de wereld te veranderen. Een wereld die hem verdient.”

 

Bron: Huffington Post / Facebook Devon Berryan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
“Mijn zoon houdt van nagellak en tutu’s”
Sluiten