Minder angst door huisdier

Willen de kinderen graag een hond, kat of konijn? Uit onderzoek blijkt dat er voor kinderen zeker voordelen aan het hebben van een huisdier zitten.

Kinderen die opgroeien met een huisdier hebben blijken namelijk een lager risico om angst te ervaren, dan kinderen die zonder dieren leven. Dit is gebleken uit uitzoek van het Bassett Medical Center in New York.

Onderzoek

Zij lieten de ouders van 643 kinderen tussen de 6 en 7 jaar aan hun kroost vragen stellen voor het onderzoek. Op het BMI bleek het wel of niet hebben van een huisdier geen invloed te hebben. Wel bleken kinderen met een hond minder vaak last te hebben van angststoornissen; 12% van de kinderen met een hond had hier last van tegenover 21% van de kinderen zonder hond. Meisjes bleken vaker te kampen met angsten dan jongens.

Sterke band

De wetenschappers zeggen hier het volgende over: “Het zou kunnen dat kinderen die minder angstig zijn honden hebben, of dat honden kinderen minder angstig maakt. Er is een hele sterke band tussen kinderen en hun huisdieren.”

De onderzoekers pleiten ervoor uitgebreider onderzoek te doen naar de invloed van huisdieren op kinderen. Ze verwachten dat het hebben van een kat dezelfde resultaten oplevert.

Bron: Nu.nl

Reageer op artikel:
Minder angst door huisdier
Sluiten