Redactie
Redactie Gedrag 19 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Moeder helpt gepeste zoon op geniale wijze

Moeder Ruthi was het zó zat dat mensen haar zoon nastaarden en uitlachten. Erezi is geboren met veel opvallende moedervlekken in zijn gezicht, waardoor hij regelmatig wordt nagestaard of gepest. Ruthi besloot in de aanval te gaan: ze post geweldige foto's van hen samen op Facebook, met beide moedervlekken in het gezicht. 

In eerste instantie dacht de moeder dat ze niet meer gekwetst kon worden door de starende en lachende mensen die haar zoon nakijken. Maar voor Ruthi barstte de bom toen een moeder gewoon met haar dochtertje meelachte – terwijl de dochter vervelende dingen over Ezeri zei.

Geen acceptatie

“Het is verdrietig dat hoe vaak we ook over acceptatie praten, in de praktijk mensen altijd nog blijven kijken en lachen”, schrijft Ruthi in haar Facebookpost. “Soms is het grappig, maar het is heel moeilijk als mensen gemeen doen. Hoe kan iemand jou nou uitlachen, mijn lieverd?”

Trots

Daarnaast vertelt Ruthi over het incident met de moeder die gewoon met haar dochter meelachte. “Geloof me, op dat moment wilde ik haar een klap in haar gezicht geven (en nog veel meer). Maar ik deed het niet, omdat jij gewoon glimlachte, mijn hand pakte en doorliep. Ik heb besloten om iedereen te laten zien dat ik trots op jou en je moedervlekken ben. Speciaal op die moedervlek dichtbij je oog, waardoor je in staat bent al het goede in de wereld te zien en al het andere te negeren.”

Bron: Facebook

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Moeder helpt gepeste zoon op geniale wijze
Sluiten