Redactie
Redactie Groepen 1-8 19 jun 2018

Moeder: “Ik laat mijn kind geen huiswerk meer maken”

Blogster en moeder Bunmi Laditan verbaasde zich keer op keer over de hoeveelheid huiswerk die haar 10-jarige dochter Maya van school meekreeg. Ze besloot daarom een e-mail naar de docenten van haar dochter te sturen – die inmiddels viral gaat.

In de e-mail laat Bunmi weten dat ze haar dochter vanaf nu geen huiswerk meer laat maken. De screenshot van het bericht postte ze vervolgens op haar eigen Facebookpagina. “My kid is done with homework”, schrijft ze bij de foto.

Stress en fysieke klachten

De moeder laat in de e-mail weten dat de hoeveelheid huiswerk van Maya drastisch verminderd moet worden. “Ze is enorm gestrest en krijgt zelfs fysieke klachten zoals pijn op haar borst. ’s Nachts ligt ze wakker van al het schoolwerk dat ze nog moet doen.” Naast de screenshot legt Bunmi verder uit waarom ze de e-mail heeft geschreven. “Mijn dochter houdt van leren. Ze leest meerdere boeken per jaar, is geïnteresseerd in de wereld om haar heen, volgt les in coderen en schildert graag. Maar de afgelopen jaren merk ik dat ze steeds meer stress krijgt van school.”

Gewoon kind kunnen zijn

Bunmi voegt daaraan toe dat ze educatie belangrijk vindt, maar ook dat kinderen gewoon kinderen kunnen zijn. “Is familietijd niet belangrijk meer? En tijd om thuis te ontspannen? Of is het de bedoeling dat ze op 10-jarige leeftijd al een workaholic is?” Volgens de moeder moeten kinderen zich na schooltijd kunnen ontspannen, net zoals volwassenen dat na hun werk doen. “Ze moeten met hun broers en zussen kunnen spelen,” schrijft ze. “Ze moeten zich met hun ouders kunnen verbinden in een ontspannen sfeer en niet waar iedereen zich druk maakt over breuken.”

De balans

Volgens Bumni gaat het dan ook uiteindelijk om de balans. “Ik wil dat ze intelligent, aardig, inspirerend is en dat ze balans heeft in haar leven. Dat ze mentaal en emotioneel gezond is. Ik wil dat ze weet dat het leven niet alleen maar uit werken bestaat, maar dat het een onderdeel van het leven is. Werken zal uiteindelijk het menselijk bestaan niet vervullen. Werken geeft je namelijk geen liefde – familie, vrienden,  gemeenschappen en een goed persoon zijn doen dat.”

Bron: The Huffington Post

Reageer op artikel:
Moeder: “Ik laat mijn kind geen huiswerk meer maken”
Sluiten