Redactie
Redactie Uitstapjes en Vakantie 11 jul 2018

Moeder legt uit waarom de ‘18de zomer’ voor ouders zo ontroerend is

Door: Soraya Vogelaar

Zodra je kinderen hebt, lijkt de tijd voorbij te vliegen. De ene zomervakantie na de andere raast aan ons voorbij. Een moeder deelt die ene zomer die misschien nog wel het meest bijzondere en belangrijke is van allemaal, vanwege het bitterzoete randje. Het is de 18de zomer van je kind.

Moeder Heather Duckworth deelt het moment van de 18dezomer van haar kind met een foto van allemaal schoenen die op een stapel voor de deur liggen. Het maakt haar gelukkig omdat het volgens haar laat zien dat ze een huis vol kinderen heeft.
 

Schoenen
Ze schrijft: ‘Deze schoenen zijn een teken dat het zomer is en de school uit is. Deze schoenen laten zien dat er waarschijnlijk geen eten meer in mijn huis te vinden is. De schoenen staan voor lawaai, chaos, gelach en muziek. Het betekent dat er kinderen op mijn bank aan het relaxen zijn, in het zwembad zwemmen, hockey spelen of een film aan het kijken zijn. Deze schoenen betekenen dat het huis vandaag de plek is voor tieners om rond te hangen. ‘

En dat vindt Heather helemaal prima. Ze kent alle vriendjes en vriendinnetjes al jaren. En nu ze allemaal hun eindexamens hebben gehaald, weet zij dat ze na deze zomer allemaal hun vleugels uit zullen spreiden naar verschillende universiteiten.

‘Ze zeggen weleens dat je maar 18 zomers hebt met je kind. Ik beleef nu de 18demet mijn kind. Dit besef raakt me diep in mijn hart en ik vraag me af hoe 18 zomers zo snel voorbij zijn gegaan. De overgang van ze bij mij thuis hebben naar ze zien vertrekken de wijde wereld in: mijn hoofd weet dat het goed is, maar in mijn hart doet het gewoon pijn’, zo schrijft ze.

In het moment leven
Ondanks het bitterzoete gevoel en verdriet houdt Heather zich voor om van het moment te genieten: ‘Ik heet deze kinderen welkom in mijn huis en laat ze op mijn bank hangen. Ik neem het geluid van hun gelach in mij op en ik zorg ervoor dat ze al hun troep opruimen. Maar bovenal kies ik voor blijdschap tijdens dit moment en laat ik het verdriet niet toe. Want dit moment is echt heel fijn.’ 

Bron: Scary Mommy
 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Moeder legt uit waarom de ‘18de zomer’ voor ouders zo ontroerend is
Sluiten