Redactie
Redactie Ingrijpende Gebeurtenissen 19 jun 2018

Moeder schrijft emotionele reactie op overlijden zoon (4)

Als ouder moet je er niet aan denken; het verliezen van je kind. Moeder Ashley Grimm moest wel met deze harde waarheid dealen en kreeg ook nog eens een hoop kritiek te verduren. Haar vierjarige zoon Titus – die op dat moment geen gordel om had – overleed bij een auto-ongeluk.

De Amerikaanse Ashley, die zelf achter het stuur zat, had voor vertrek de gordel van haar zoon nog gecheckt. Hij maakte er namelijk een sport van deze los te klikken: geregeld moest Ashley stoppen om de riem van het jochie weer vast te maken. Maar toen de moeder nog maar vijf minuten onderweg was met haar vijf kinderen, belandde er een rotsblok op de weg. 

Vlak voordat het gezin met hun busje het rotsblok raakte, had Titus zich net uit z'n gordel gewurmd en probeerde hij van plek te ruilen met zijn achtjarige broertje. Door de klap met het rotsblok belandde het busje in een ravijn, waardoor Titus direct door de auto geslingerd werd. Hij overleefde het ongeluk niet. 

Gruwelijke verwensingen

Twee dagen na het ongeluk zag Ashley een nieuwsbericht over het ongeluk voorbij komen op Facebook. “Het was alsof ze het weerbericht vertelden”, vertelt ze in haar eigen Facebook bericht. “Ik was dankbaar dat er in het bericht vermeld werd dat er geen drank of drugs in het spel waren geweest, maar dat was sowieso niet hetgeen dat pijn deed. De lezers van het stuk reageerden op het artikel met de gruwelijkste verwensingen en commentaren over dat ik zo'n slechte moeder was. Dat ik het verdiende en dat al mijn kinderen bij me weggehaald zouden moeten worden.”

“Ik wilde die mensen door elkaar schudden en slaan”, reageert Ashley. “Ik wilde ze vertellen hoe close we samen waren en hoeveel moeite ik gedaan heb om hem veilig te houden. Dat we een speciale nachtkus hadden en iedere week een McDonald’s date. Dat hij mij altijd vertelde dat hij met mij wilde trouwen en dat ik de beste moeder ooit was.”

Tips

“Houd je kinderen goed vast. Dat is alles wat ik naar de wereld wil schreeuwen”, zegt ze. Daarom wil ze andere moeders een paar tips geven, schrijft ze. 

1. “Misschien is het helemaal niet zo belangrijk als wij denken dat de broccoli bij het avondeten wordt opgegeten. Kijk eens naar hoe je kinderen eten en hoe ze maïs haten, zoals Titus maïs haatte. Misschien mogen ze gewoon wel een ijsje – ook al is het maar af en toe – terwijl de groenten nog op hun bord liggen.”

2. “Leer om te doen alsof. Stap in hun wereld. Leer hoe je met de Xbox moet spelen zodat je samen met hun kunt spelen. Omarm hun prachtige, snelle verbeelding. Laat hun echt geloven dat ze Captain America of Elsa zijn. Stap in hun gedachten. Die afwas wacht wel.”

3. “Oordeel nooit over een andere moeder. We kennen niet het hele verhaal. We weten het niet. We weten het gewoon echt niet.”

Houd je kind goed vast

“Moeders, houd je kinderen goed vast. Hoe gezegend ben je dat je wordt belast met deze unieke, prachtige en kleine mensjes”, zo sluit de verdrietige moeder aan bericht af. 

Bron: Facebook Ashley Grimm

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Moeder schrijft emotionele reactie op overlijden zoon (4)
Sluiten