redactie
redactie Gedrag op School 19 juni 2018

Moeder veroordeelt pestgedrag zoon op Facebook

Je komt erachter dat je zoon een klasgenootje heeft gepest? Wat doe je? Ga je het gesprek aan? Of geef je hem een koekje van eigen deeg? Moeder Terry Evans koos voor het laatste.

Terry, moeder van vier kinderen, betrapte haar twaalfjarige zoon op het pesten van een meisje dat net op zijn school zat. Om hem een lesje te leren zette zij haar zoon publiekelijk te schande op Facebook.

Facebook

Vorige maand postte de moeder op haar Facebook-pagina een bericht waarin ze duidelijk maakte dat ze het verschrikkelijk vond wat haar zoon heeft gedaan. Hij was doelbewust op de voet van het nieuwe meisje gaan staan, waardoor de hak van haar nieuwe schoen afbrak. Pestgedrag dat zijn moeder met de post openbaar veroordeelt.

‘Als je zelfs maar haar kant op ademt op een pestende manier, of naar anderen, zal ik er persoonlijk voor zorgen dat je overhandigd wordt aan hun ouders, zodat je elk vernederend karweitje moet doen wat zij voor ogen zien, zolang als het nodig is’, zo liet Terry haar zoon via Facebook weten.

Mening ouders

Veel ouders juichen het toe wat Terry heeft gedaan en noemen het ‘fantastisch ouderschap’. Nadat het bericht is verschenen, werd het bericht al 54.000 keer geliked en 11.200 keer gedeeld. Maar niet iedereen is te spreken over de daad van de moeder. Zo vonden andere ouders het een vernedering voor de jongen: ‘Waarom hem publiekelijk te schande zetten? Je arme zoon. Dit zal hem altijd achtervolgen. Eén foutje op zijn 12e staat nu online waar iedereen het kan zien’, postte Alison Kyle bij het bericht.

Ene Michael Crowley sprak ook z'n verontrusting uit: ‘Dit is ongelooflijk gevaarlijk om je kind aan te doen. Wat nog verontrustender is, is het aantal mensen dat niet eens de gevaren inziet van wat deze moeder gedaan heeft.’

Weerwoord

Eerder liet Terry de mensen die een oordeel had over het bericht het volgende weten; ‘Het maakt mij niets uit dat mensen het niet eens zijn met mijn manier van opvoeden, mijn zoon vernederde een meisje en bracht haar in verlegenheid, ongeacht zijn redenering hiervoor. Dus mijn zogenaamde online vernedering van mijn zoon, is niets vergeleken bij de vernedering van het meisje die ze door moest maken, toen ze de hele dag met een gebroken schoen moest rondlopen en rode ogen van het huilen omdat ze nieuw waren.’

Inmiddels lijkt het erop dat de moeder het bericht van Facebook heeft gehaald. Maar of het nou een pedagogische correcte straf was of niet; wij vermoeden dat haar zoon niet snel meer iemand zal pesten…

Meer over pesten?

Orthopedagoog Mariëlle Beckers zette 10 feiten en fabels over pesten voor ons op een rijtje. Lees het artikel hier.

Bron: Metro Nieuws

Reageer op artikel:
Moeder veroordeelt pestgedrag zoon op Facebook
Sluiten