redactie
redactie Ouders 21 juni 2018

Moeders productiever dan kinderloze collega’s

Een opsteker voor werkende moeders! Vaak wordt namelijk gezegd dat werkende moeders minder productief en meer gestresst zouden zijn dan hun kinderloze collega’s, maar een nieuw Amerikaans onderzoek bewijst het tegendeel.

Uit deze studie blijkt namelijk dat de productiviteit van moeders van jonge kinderen met vijftien tot zeventien procent afneemt. Máár, let op: deze productiviteit neemt juist toe wanneer hun kinderen ouder worden – en zeker als ze meer dan één kind hebben.

Verantwoordelijke ouders

Het onderzoek, dat door de Federal Reserve Bank in de Verenigde Staten is uitgevoerd, onderzocht 10.000 academische economen over de hele wereld. Een verrassende uitkomt is dat de productiviteit op het werk stijgt bij verantwoordelijke ouders die betrokken zijn bij hun werk. Deze uitkomsten zijn verrassend, omdat we er vaak van uit gaan dat de productiviteit op het werk juist daalt als gevolg van de extra 'last' van het ouderschap.

Moeders kunnen plannen

Wel wordt benadrukt dat het voornamelijk de moeders zijn die minder tijd hebben voor hun werk wanneer zij net een gezin krijgen. Maar daartegenover staat juist dat deze moeders goed zijn in het efficiënt omgaan met de tijd die ze voor hun werk hebben.

De combinatie van moederschap en werk is dus positief voor de productiviteit op de werkvloer. Maar wist je dat de combinatie gezin en werk ook goed is voor je eigen kinderen? Lees verder in: Werkende moeder? Succesvollere dochter en zorgzamere zoon!

Vooroordelen

Ondanks de positieve resultaten van het onderzoek, wordt er door het EVRM (Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens) geschat dat maar liefst 54.000 nieuwe moeders uit Groot-Brittanie per jaar toch hun baan verliezen. Advocate Hilsenrath spreekt vanuit eigen ervaring: “In sommige bedrijven zijn ze van mening dat een vrouw met een baby erg moeilijk is. Ze zien vaak alleen maar de keerzijde van werkende moeders in termen van afwezigheid en extra lasten.”

Bron: Dailymail.co.uk 

Reageer op artikel:
Moeders productiever dan kinderloze collega’s
Sluiten