redactie
redactie Blogs 21 juni 2018

Moeilijk te volgen

Met alles wat er bij ons thuis allemaal gebeurt, is het belangrijk dat Bink niet vergeten wordt. Als oudste broer van een 'tweeling met twee jaar verschil' is hij heel zelfstandig. Daarnaast helpt hij mij vaak praktisch door nog even naar de supermarkt te gaan als ik bijvoorbeeld de boodschappen voor het paasontbijt op school vergeten ben. Op zijn crossfiets even naar de supermarkt – hij vindt het geen probleem. Dit steunt mij, omdat – zacht uitgedrukt – Kit nogal bewerkelijk is.

De enige manier waarop hij eigenlijk aandacht vraagt zijn z’n ellenlange verhalen over datgene wat hem op dat moment compleet fascineert. Hij vermaakt zichzelf graag met allerlei Pokémon-dingen maar de afgelopen weken heeft hij het alleen maar over zijn nieuwe obsessie: 'Yu Gi Oh'-kaarten.
Ik probeer, in mijn nieuwe modus als rustige moeder met tijd voor iedereen, hier echt naar te luisteren. Maar de verhalen zijn zo lang en ingewikkeld dat het mij echt heel veel moeite kost om op de juiste momenten enthousiast te reageren of door te vragen. En niet in gedachten af te dwalen.

Hij is zo bezig met alles wat mogelijk is met deze kaarten dat hij niet eens door heeft dat zijn verhalen veel te lang doorgaan. Om daar af en toe aan te ontsnappen probeer ik iets anders met hem te doen. Zo zijn we allebei gek op Pesten en Stratego dus hier maak ik, in mijn nieuwe moeder-modus, tijd voor. Maar zelfs tijdens een potje Stratego krijg ik een uitgebreide uitleg over alles wat mogelijk is met de elementen-kaarten en weet hij elke kaart op te noemen met het aantal punten en hoeveelheden energie.

Als ik 's avonds tijdens het naar bed brengen Kit en Dex hun verhaaltje aan het voorlezen ben, rent Bink de kamer van Kit binnen. Hij begint meteen zijn verhaal over een kaart die hij opeens wel bleek te hebben en die, als je hem goed gebruikt, wint van de kaarten die iets waren. Ik had echt geen idee waar hij het over had, maar Kit en Dex wisten het op waarde te schatten. Ze staan op en springen luid juichend en klappend door de kamer. Om daarna vol met hun hoofden tegen elkaar aan te duiken. Een schreeuwende Dex en een hard huilende Kit tot gevolg.

Een grote hulp, maar soms even niet…

Reageer op artikel:
Moeilijk te volgen
Sluiten