Muisarm van ‘t stampen


Stamppot met knaagworteltjes, grove veldsla en karbonaadjes 

Bij de zomer denk je misschien niet gelijk aan een stamppot. Toch is deze stamppot heerlijk fris en zomers door het gebruik van veldsla, waspeen en abrikozenjam.

Moment van de dag: diner
Menugang: hoofdgerecht
Soort gerecht: stamppot
Vegetarisch: nee 
Keuken: Hollands
Seizoen: hele jaar
Gelegenheid: met kinderen
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Bereidingstechniek: snijden, koken
Bereidingstijd: ca. 30 min. 
Prijsindicatie: gemiddeld
Aantal personen: 4
 

Kcal: 453
Kj: 1903
Eiwitten: 23
Vet totaal: 17
Vet verzadigd: 4
Vet onverzadigd:13 
Koolhydraten: 52
Suikers: 8
Natrium: 513
Vezels: 11

Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels 
400 g karbonaadjes
paprikapoeder
2 el Blue Band Vlees & Jus
2 el Blue Band Roombotersmaak
2 uien
200 g waspeen
300 g gewassen veldsla (ezelsoren) 
1½ el mosterd
1 el abrikozenjam

Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze in een laagje water in ca. 20 min gaar. 

Bestrooi de karbonaadjes met peper, zout en paprikapoeder. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels Blue Band Vlees & Jus. Wacht tot deze mooi bruin wordt, leg het vlees erin en bak om en om bruin. Zet het vuur laag en bak in 10-15 minuten gaar.

Pel ondertussen de uien en maak de waspeen schoon. Snijd de uien in stukjes en de worteltjes in dunne plakjes. Hak de veldsla klein.

Verhit 2 eetlepels Blue Band Vloeibaar en bak hierin de ui en wortel met 1 theelepel paprikapoeder, wat zout en peper 5 minuten. Schep geregeld om.

Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Schep de ezelsoren en het ui-wortelmengsel, erdoor. Voeg ½ eetlepel mosterd en naar smaak peper en zout toe. Laat op een laag vuur nog even goed doorwarmen.

Haal de karbonaadjes uit de pan en houd ze warm. Voeg 1½ dl water, de jam en de mosterd toe aan het braadvocht. Breng aan de kook.

Verdeel de stamppot over 4 borden, leg de karbonaadjes ernaast en schep de jus erover. 

 

 

Tekst: Redactie

Publicatiedatum: 04 juli 2011

Reageer op artikel:
Muisarm van ‘t stampen
Sluiten