Redactie
Redactie School 21 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Naar de volgende groep: wie informeert de nieuwe juf?

antwoord

Het is gebruikelijk dat er een overdracht plaatsvindt van gegevens van de groep naar de nieuwe leerkracht. Als het goed is, kun je erop vertrouwen dat de leerkracht de dossiers van de kinderen goed doorneemt. Voor leerlingen met een apart programma is dat natuurlijk helemaal van groot belang.

Wanneer dit een keer is misgegaan, kan ik me voorstellen dat je het zekere voor het onzekere wilt nemen en zelf de leerkracht wil informeren over de aanpassingen voor je kind.

Wat kun je doen?

  • Soms is er slechts een schriftelijke overdracht en het kan gebeuren dat niet alles goed wordt doorgenomen of onthouden. Het is beter wanneer er ook nog een mondelinge overdracht is. Maak een afspraak met de huidige leerkracht en informeer hoe de overdracht gaat plaatsvinden. Misschien geeft je dit voldoende vertrouwen.
  • Het is natuurlijk ook mogelijk om in het begin van het schooljaar een afspraak te maken met de nieuwe leerkracht. Ik raad je dit aan! Je maakt dan direct kennis met de nieuwe leerkracht en je kunt precies doorgeven wat van belang is.
  • Zie jezelf liever als een betrokken ouder die het beste wil voor haar kind. Een lastige ouder is een ouder die zich enkel laat zien wanneer er iets niet goed gaat of met een negatieve insteek steeds de strijd met de leerkracht wil aangaan. Een ouder die wil samenwerken met de leerkracht is niet lastig! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Naar de volgende groep: wie informeert de nieuwe juf?
Sluiten