Redactie
Redactie Persoonlijk 22 jun 2018

Naar Stayokay op Texel

Heerlijk, een weekend naar Texel! Wat een fijne verrassing. Met dochters Tyge (10) en Rena (7) en zoon Mik (4) stappen we in de auto en rijden door de bloemenvelden naar Den Helder, de haven door, de boot op; de minivakantie is begonnen!

Ongedwongen en gezellige sfeer

Aangekomen in Den Burg bij Stayokay Texel, worden we blij verrast door de gastvrijheid en vriendelijkheid van de medewerkers. En wat een mooi hostel! Zo ruim, licht en open. We zien allerlei reisgezelschappen en herinneren ons later met name de ongedwongen en gezellige sfeer en de fijne interactie tussen alle vakantiegangers. Op onze kamer worden de stapelbedden verdeeld. Leuk, met zijn allen op één kamer! Dat vinden de kinderen misschien wel het leukste van het hostel. En de ranja natuurlijk, die ze zelf mogen halen. Of toch de speeltuin? Of het buffet?

Eilandgevoel

De dag na aankomst is het heerlijk weer. We schuiven aan bij het ontbijtbuffet en eten wat we lekker vinden, vers (warm!) brood, eitjes, jus d’orange, koffie. Met deze start kunnen we er tegenaan. Vandaag zien we de Noordzee én de Waddenzee. Zorgen voor het eilandgevoel! We fietsen van Stayokay Texel in Den Burg, via het fietsknooppunt, langs schapen en tulpen naar het bos, naar de Fonteinsnol. Een bosspeelplaats met uitkijktoren. Vanaf deze toren zien we de eerste zee, de Noordzee, over de boomtoppen. Wat een uitzicht! Na een korte wandelpauze fietsen met de wind in de rug langs nog meer schapen terug door Den Burg. In een open veld zien we een konijnenfamilie zich al dansend en springend verdedigen tegen een buizerd. Met succes, gelukkig!

Vissen op de garnalenkotter

In Den Burg houden we een smulpauze bij de Pofferglop, voordat we naar de Waddenzee fietsen. Daar ligt een garnalenkotter, de TX-10 ‘Emmie’, klaar voor een tocht op zee. We zetten onze fietsen tegen een dijk vol schapen, waarachter de haven van Oudeschild ligt. Met een stralende zon, opgewonden kinderen en een enthousiaste bemanning, varen we de haven uit. Er is voor ieder wat wils aan boord; De oudste luistert aandachtig naar de uitleg van de kapitein over het garnalenvissen, de middelste geniet van het uitzicht en de jongste is onder de indruk van àlles. Er wordt gevist, de vangst wordt bekeken. Alles wat geen garnaal is, wordt vrijgelaten door de kinderen. Nou ja, vrij… De meeuwen kennen dit dagelijkse ritueel ook erg goed!

Zeehonden en zilte zeelucht

Terwijl we genieten van zon, zee en vers bereide garnalen, varen we terug langs zandbanken waar de zeehonden zich uitgebreid laten bewonderen. Terug in de haven fietsen we met een zak verse garnalen en rode wangetjes van zon en wind, terug naar het hostel. De kinderen spelen in de speeltuin, halen glaasjes ranja bij de bar. Later schuiven we aan bij het dinerbuffet. In de avond spelen we nog even buiten en gloeien we na in de laatste zonnestralen. Op onze kamer spoelen we de zilte zeelucht uit onze haren en kruipen we allemaal in ons stapelbed. We zijn rozig geworden van alle eilandindrukken. Morgen weer een dag!

Beoordeling Stayokay Texel

1 Omgeving: *****
2 Kindvriendelijkheid:****
3 Faciliteiten:****
4 Service:*****
5 Medewerk(st)ers *****
6 Accommodatie****

(5 sterren=goed, 1 ster=slecht)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Naar Stayokay op Texel
Sluiten