Redactie
Redactie Allergie 19 jun 2018

Het voordeel van nagelbijten en duimen

Nagelbijten en duimen zijn dan misschien slechte gewoontes, maar het blijkt toch ook ergens goed voor te zijn. Kinderen die op jonge leeftijd op hun nagels bijten of duimen, blijken op latere leeftijd minder kans te hebben op allergieën.

Dit blijkt uit recent onderzoek in Nieuw-Zeeland onder meer dan duizend kinderen. Zij werden gevolgd tot ze 32 jaar oud waren. Op de leeftijd van vijf, zeven, negen en elf werd gekeken of de kinderen op hun nagels beter of op hun duim zogen. Later werd op hun dertiende en 32ste gekeken hoeveel van hen last van allergieën hadden.

Resultaten

Het resultaat? Van de kinderen die nagels beten of op hun duim zogen kreeg 38 procent op latere leeftijd een allergie. Kinderen die zowel nagelbijten als duimen hebben slechts 31 procent kans om een allergie te ontwikkelen. Onder de deelnemers die nooit op hun duim hadden gezogen of nagels hadden gebeten kwamen allergieën veel vaker voor, namelijk bij 49 procent.

Bacteriën

De resultaten zijn volgens de onderzoekers het bewijs dat vuil en bacterieën goed zijn voor de weerstand en beschermen tegen allergische reacties. “Hoewel we deze gewoontes niet aanraden, lijken ze toch een positieve kant te hebben”, zegt onderzoeker Malcolm Sears.

Afleren

Vind je het voordeel niet opwegen tegen de nadelen? Met deze tips komt je kind af van nagelbijten en/of duimen.

Bron: RTL Nieuws

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Het voordeel van nagelbijten en duimen
Sluiten