Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 7 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflix geeft ouders meer controle door nieuwe functies en filters

Juist in deze tijd zal je jezelf er misschien op betrappen dat jouw kind iets vaker achter Netflix zit dan normaal. Hoe hou je als ouder dan toezicht op wat je kind kijkt? Daar heeft Netflix over nagedacht, want ze komen met nieuwe functies en filters die ouders meer controle geven.

Netflix is ongekend populair, niet alleen onder volwassenen, ook onder kinderen. En dat is niet voor niks, het aanbod series en films voor kinderen is groot. En bovendien ook enorm gevarieerd. Van filmpjes voor baby’s tot series voor tieners. Alles kun je er vinden. Wil jij voorkomen dat je kleuter iets ziet waar hij nog te klein voor is? Of wil je niet dat je achtjarige dingen kijkt met geweld of grof taalgebruik? Dan heeft Netflix goed nieuws voor je.

Meer controle op Netflix voor ouders

Met een handvol nieuwe functies en filters kun jij het profiel van je kind precies zo instellen als jij dat wilt. Dit zijn de nieuwe functionaliteiten die Netflix vanaf vandaag introduceert:

  • Een profiel slot: ouders hebben de mogelijkheid om een pincode toe te voegen aan hun eigen profiel om te voorkomen dat kinderen er toegang toe krijgen.
  • Slot voor toevoegen nieuwe profiel: dit voorkomt dat kinderen zelf een nieuw profiel kunnen aanmaken.
  • Het verwijderen van specifieke series en films op individueel profielniveau: zo kun je voor je kleuter bepaalde series verwijderen en voor je tiener weer andere. Deze worden dan niet meer weergegeven.
  • De mogelijkheid om te filteren op basis van leeftijdsclassificatie: zo zien kinderen alleen nog series en films die geschikt zijn voor hun leeftijd.
  • Mogelijkheid om de kijkgeschiedenis terug te zien: zo weet je precies wat je kind heeft gekeken.
  • Automatisch afspelen uitschakelen: zo voorkom je dat je kind maar door en door blijft kijken zonder dat er een einde aan komt.

De instellingen van elk profiel bekijken in het gedeelte ‘Profiel en ouderlijk toezicht’

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.