Redactie
Redactie Vrije Tijd 18 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix zonder advertenties: zoveel uur aan reclame scheelt het onze kinderen

Netflix heeft totaal veranderd hoe we media consumeren. We zappen niet meer massaal door hetzelfde beperkte aanbod aan lineaire televisiezenders. In plaats daarvan kiezen we uit een bibliotheek aan duizenden series en films. Titels die we kijken wanneer we willen. Zonder, misschien wel het belangrijkste verschil, enige vorm van reclame of advertenties.

Netflix, advertenties en kinderen

Bizar eigenlijk. Slechts een paar jaar geleden was het nog heel normaal dat je favoriete serie continu werd onderbroken voor een reclameblok. Nu kun je gewoon meteen verder kijken. We staan er zelden of nooit bij stil hoeveel tijd je dat bespaart. Geen tien minuten aan reclames meer. Meerdere keren op een avond.

Een babysitters-bureau uit de Verenigde Staten heeft uitgezocht hoeveel tijd je dat bespaart. Althans, je kinderen. Het bedrijf vergeleek de consumptie van duizenden kinderen in Amerika.

Eerst keek het bedrijf naar hoeveel tijd kinderen gemiddeld besteden aan het kijken van televisie. Dat komt neer op 1600 uur per jaar voor twee tot vijf jaar oud, en 1450 uur voor zes tot elf jaar oud. Ja, dat lees je goed: de gemiddelde twee tot vijf jarige kijkt 32 uur televisie per week.

Ten tweede ontdekte het bedrijf dat een gemiddeld uur aan televisie 15 minuten aan reclame bevat. Oftewel, Netflix bespaart jongere kinderen per jaar zo’n 400 uur aan advertenties. De tweede groep wordt zo’n 360 uur bespaard.

Korrel zout

Maar neem die conclusies met een korrel zout. Het is geen onderzoeksbureau, maar een bureau voor babysitters. Het combineren van twee datasets op deze manier levert een mooie indicatie op, maar kan niet gezien worden als pure wetenschap. Het bureau gebruikte voor het berekenen van die 15 minuten aan advertenties bijvoorbeeld het gemiddelde voor alle televisiezenders, terwijl dat getal hoger of lager zal liggen bij kinderzenders.

Maar goed, de boodschap is duidelijk: kinderen kijken eng veel televisie, maar worden door Netflix ook honderden uren aan advertenties bespaard. Goede zaak toch?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Netflix zonder advertenties: zoveel uur aan reclame scheelt het onze kinderen
Sluiten