Redactie
Redactie Lezen 21 jun 2018

Nieuwe hype: boeken zoeken?

Helemaal klaar met die Pokémon-hype? In Wallonië hebben ze er wat op gevonden; hier wordt er niet langer massaal gejaagd op Pokémon, maar op boeken.

De directeur van een school in het Belgische Farciennes heeft het spel 'Chasseurs de livres' bedacht. Dit is geen app voor je telefoon; deelnemers spelen het spel via een Facebook-pagina.

Zo werkt het

Het werkt als volgt; leden van de groep verstoppen een boek en door middel van hints kunnen andere leden de boeken vinden. Als de gelukkige vinder het boek heeft gelezen verstopt hij het opnieuw en zet hij nieuwe aanwijzingen op de Facebook-pagina. Er kan op allerlei boeken ‘gejaagd’ worden; van voorleesboeken voor kleuters tot oude klassiekers voor volwassenen.

Goed idee!

De directeur kwam als volgt op het het spel; “Ik was mijn bibliotheek opnieuw aan het ordenen, toen ik besefte dat ik niet genoeg plaats had voor al mijn boeken. Ik had al eens Pokémon Go gespeeld met mijn kinderen, en zo ontstond het idee om de boeken in de natuur 'vrij te laten'.” Het originele idee bleek een regelrechte hit; inmiddels zijn er al meer dan 53.000 deelnemers en het aantal stijgt nog steeds.

Bron: hln.be

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Nieuwe hype: boeken zoeken?
Sluiten