Redactie
Redactie Speelgoed 21 jun 2018

Nieuwe trend: maatschappelijk verantwoord speelgoed

Er lijkt een nieuwe trend te ontstaan: maatschappelijk verantwoord speelgoed. Lego introduceert een gehandicapt figuurtje in een rolstoel en Mattel komt met Barbie’s in verschillende lichaamstypen en huidskleuren. 

Kritiek

Vooral Barbie heeft de laatste jaren flink wat kritiek te voorduren gehad. Met haar (té) slanke postuur en lange blonde lokken zou zij jonge meisjes een verkeerd beeld van schoonheid geven. Maar het is eindelijk zover; Barbie krijgt na 57 jaar een make-over!

Rondingen, lengtes en huidskleuren

De poppen krijgen rondingen en verschillende lengtes. Daarnaast zijn de Barbiepoppen in zeven verschillende huidskleuren te krijgen. Zo kan iedereen zich identificeren met de poppen. Tot nu toe zijn de ze alleen nog online te bestellen, maar hopelijk liggen de nieuwe Barbie’s ook snel in de Nederlandse winkels.

Gebrek aan diversiteit

Lego werd onlangs nog beschuldigd van het gebrek aan diversiteit onder de figuurtjes en ook zij hebben daar goed naar geluisterd. Daarom presenteerde Lego een figuurtje met een handicap. Dit mannetje zit in een rolstoel en heeft zelfs een hulphond!

Spelenderwijs

Het is goed om te zien dat kinderen spelenderwijs leren dat deze dingen normaal zijn. Maatschappelijk verantwoord speelgoed is de nieuwe trend. Wij zijn benieuwd wat er nog meer op de markt komt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Nieuwe trend: maatschappelijk verantwoord speelgoed
Sluiten