Redactie
Redactie Eten en Voeding 19 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Nog steeds ongezonde snacks op scholen

Op veel middelbare scholen in Nederland worden tijdens de pauzes gezonde snacks aangeboden, maar kunnen leerlingen daarnaast nog steeds ongezonde snacks, zoals frisdrank en snoep kopen via de welbekende snackautomaten. Zonde vindt het RIVM.

Zeventig procent van de middelbare scholen verkoopt nog steeds snoep en frisdranken. Op mbo-scholen is dit percentage zelfs nog hoger, maar liefst negentig procent. 

Teleurstellend

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu noemt de cijfers teleurstellend. “Je kunt als school nóg zo met gezonde voeding bezig zijn, als je niets aan de inhoud van de automaten doet, verlies je het effect”, vertelt hoofd Preventie & Voeding Matthijs van den Berg aan dagblad Trouw. Het percentage scholen dat wel beschikt over een ‘gezonde schoolkantine’ is 37 procent volgens het Voedingscentrum.

Meer aandacht

De scholen in het voortgezet onderwijs zeggen dat de aandacht voor voeding met tachtig procent is toegenomen en dat ze het aanbod hebben verbeterd. Mbo-scholen blijven achter in deze ontwikkeling. “We zien dat het aanbod in Nederlandse schoolkantines steeds meer verantwoord wordt”, zegt Van den Berg. “Dat is goed nieuws, al is er tegelijkertijd volop ruimte voor verbetering.”

Bron: Trouw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nog steeds ongezonde snacks op scholen
Sluiten