redactie
redactie Ontspannen 19 juni 2018

Onderzoek: 4 op de 10 ouders slaapt minder dan 6 uur

Om de haverklap wakker worden, vroeg opstaan en al met al weinig slaap: met kinderen zijn lánge nachten doorslapen verleden tijd. Maar hé, uit onderzoek blijkt dat je echt niet de enige bent. Want: vier op de tien ouders slaapt minder dan zes uur per nacht.

Met als gevolg dat veel ouders oververmoeid zijn.

Geen goede nachtrust

Uit een enquête van Supradyn Energy en de blog Mama Baas, waar 550 mensen de vragenlijst invulden, blijkt dat 42 procent van de ondervraagden geen goede nachtrust hebben. Vooral in de schoolvakanties en tijdens wintermaanden merken ouders dat hun energiepeil naar beneden gaat: 52 procent geeft aan extra moe te zijn. Dat niet alleen: 46 procent van de ouders ziet de verzorging van hun kleine koters als reden voor hun vermoeidheid.

De dag doorkomen: hoe dan?

Hoe houden ouders het vol, als vier op de tien minder dan zes uur per nacht slaapt? Nou, zo blijkt uit de vragenlijst, gezelligheid helpt een hoop. 39 procent krijgt energie van een dag of avond uit met vrienden of hun partner. Een goed ontbijt (54 procent) en koffie (44 procent) helpen ook een handje voor een fittere dag.

Bron: Mama Baas

Reageer op artikel:
Onderzoek: 4 op de 10 ouders slaapt minder dan 6 uur
Sluiten