Samantha Lakker
Samantha Lakker Ruzie maken 2 aug 2018

Onderzoek: ouders hebben 2000 ruzies met hun kind per jaar

Heb je je ooit afgevraagd of het constante gekibbel en ruzie maken met je kinderen normaal is? Nou, als je een doorsnee gezin bent, is de kans groot dat jij en je kinderen het zes keer per dag oneens zijn. Wat uiteindelijk uitkomt tot wel 2,184 ruzies per jaar. Oeps!

Hier is het merk Capri-sonne door middel van een enquête, die werd ingevuld door 2000 ouders van kinderen tussen de 2 en twaalf jaar, achtergekomen. Maar wat zijn de triggers van al die ruzies dan precies? Nou volgens ouders gaat het gekibbel voornamelijk over het niet opeten of opdrinken van eten of drinken. Op de tweede plaats staan rommelige kamers, voor ons ouders maar al te herkenbaar, en op de derde plaats kinderen die klagen dat ze honger hebben maar niet iets gezonds willen eten. De laatste twee plekken in de top 5 gaan naar kinderen die klagen dat ze vol zitten terwijl ze maar een paar happen op hebben en broers en zussen die met elkaar ruzie maken, aldus The Mirror.

Voor de meeste ouders zal dit niet eens zo een grote verassing zijn. Maar het feit dat volgens de enquête de discussies maar 53 procent van de tijd worden gewonnen door de ouder is wel een beetje shockerend. Ongeveer vijf keer op een dag besluiten ouders maar een compromis te sluiten om de vrede in huis te bewaren.

De enquête ging niet alleen maar over ruzie makende ouders en kids, maar zocht ook uit hoe ouders reageren wanneer kinderen doen wat er van hun wordt gevraagd. Bijna negen van de tien kinderen kreeg een beloning, door middel van meer tijd op gadgets of extra zakgeld, maar 45 procent van de ouders straft door gadgets bij een kind uit de buurt te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Onderzoek: ouders hebben 2000 ruzies met hun kind per jaar
Sluiten