redactie
redactie Eten en Voeding 19 juni 2018

Onderzoek: zó eet je kind wel groente

Kinderen en groente: het is niet altijd een gelukkige combinatie. Het kan ontzettend lastig zijn om je kind groente te laten eten, maar dit Britse onderzoek denk dé oplossing te hebben gevonden. Simpel, én toch effectief.

Onderzoekers van de Coventry University vroegen ongeveer tachtig schoolkinderen, in de leeftijd van negen tot elf, om vijftien dagen lang iedere dag boerenkool te eten. Een andere groep van tachtig kinderen at vijftien dagen lang iedere dag rozijnen. Beide groepen deelnemers vonden boerenkool niet lekker.

Na vijftien dagen…

En wat blijkt? Het grootste deel van de kinderen die boerenkool at, vond de groente na vijftien dagen wél lekker. In de groep kinderen die rozijnen hadden gegeten was er geen verschil te zien. Als je een kind vijftien dagen een groente laat eten die hij niet lust, is de kans groot dat hij het daarna wel lust.

Trainen

Volgens de onderzoekers moeten ouders dus niet opgeven als hun kind een bepaalde groente niet lekker vindt. Het kan gewoon wat langer duren tot een kind gewend is geraakt aan de smaak. Bijna ieder kind kan worden getraind om een bepaald soort voedsel te eten, zegt het onderzoek. Het hoeft dan niet zo te zijn dat ze het daarna geweldig lekker vinden, maar ze zullen het wél opeten. 

Bron: Daily Mail

Reageer op artikel:
Onderzoek: zó eet je kind wel groente
Sluiten