Ongeneeslijk zieke Tijn (6) lakt nagels voor goed doel

Tijn is nog maar zes jaar oud en weet nu al dat hij waarschijnlijk nog maar een jaar heeft te leven door hersenstamkanker. De jongen heeft als laatste wens om zoveel mogelijk geld op te halen voor Serious Request. En doet doet hij door samen met vader Gerrit nagels te lakken in het Glazen Huis in Breda.

Op de manier hopen Tijn en zijn vader zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen met longontsteking (het thema van Serious Request dit jaar) én aandacht te krijgen voor de ziekte van Tijn: hersenstamkanker (DIPG). Samen met zijn vader Gerrit kwam hij naar het Glazen Huis om z'n actie aan te kondigen. Prompt mocht hij bij de dj's naar binnen en sindsdien gaat het snel, net als het aantal gelakte nagels in Nederland.

Mooi gelakte nagels

Vader Gerrit vertelt aan de NOS: “We waren gisterochtend om 7.00 uur bij het Glazen Huis, om een beetje bekendheid voor onze actie te regelen, daarna wilden we weer gewoon naar huis. En nu denk ik: wat gebeurt hier allemaal?” Met de actie krijgen vader en zoon een hoop aandacht en het aantal Nederlanders met mooi gelakte nagels stijgt in ramp tempo. 

Strijd tegen tumor

Tijn en zijn familie kwamen er in mei achter dat hij een hersenstamtumor heeft. De strijd tegen de tumor begon met bestralingen, waar het jochie goed op reageerde. “Maar vorige week kregen we na een mri-scan het bericht dat de tumor weer net zo groot is als in het begin. Hij krijgt nog één behandeling en dan is het gedaan”, zegt vader Gerrit. “Ondanks dit slechte nieuws wilden we iets doen voor kinderen die misschien niet eens 6 worden. Samen kwamen we op dit idee. Tijn had bij een vriendinnetje al een paar keer nagels gelakt, en dat vond hij leuk. Ik wilde iets vergelijkbaars als de Ice Bucket Challenge doen en nagels lakken bij mannen zit toch een beetje in de taboesfeer.”

Doneren

Ben je niet in de buurt van het Glazen Huis? Je kunt ook zelf je nagels lakken, een euro doneren en vervolgens andere nomineren om hetzelfde te doen. Wil je je nagels niet lakken? Dan kun je gewoon tien euro. Gisteren rond half tien stonden vader en zoon bij het Glazen huis met als doel: 100 euro ophalen. Inmiddels staat de teller op 513.535 euro! Ook doneren? Lak Aan DIPG steun je hier.

Bron: NOS

Reageer op artikel:
Ongeneeslijk zieke Tijn (6) lakt nagels voor goed doel
Sluiten