redactie
redactie Humor en cynisme 19 juni 2018

Onmogelijke babynaam aangepast

Carrie wist altijd al hoe ze haar dochter zou noemen, maar tot haar grote spijt moest ze hem na een aantal weken aanpassen omdat niemand hem kon uitspreken…

Voor ons is de naam goed uit te spreken, maar Amerikanen krijgen de naam niet uit hun mond. “Een vriendin van me in Groot-Brittannië heet zo”, vertelt ze aan TODAY “Toen ik die naam voor het eerst hoorde, wist ik dat ik hem ooit zou gebruiken.” De naam? Ottillie.

Echt zo lastig uit te spreken?

Wanneer wist Carrie dat ze de naam echt moest aanpassen? “Na zes weken kwam ik erachter dat mijn grootmoeder in het hele huis briefjes had gehangen met de naam Ottilie, om hem uit haar hoofd te leren”, vertelt de Amerikaanse. Bij Carrie zelf brak ook het zweet al uit als ze haar dochter moest voorstellen. “Iedere keer als iemand haar naam zei kromp ik ineen. Ik bedacht me dat dit voor altijd een probleem zou worden.”

Naam aanpassen

Carrie zat er zo mee dat het uiteindelijke tijd werd om een andere naam te kiezen. Hoe het meisje nu heet? 'Margot!' “Ik neem haar nu weer met plezier mee uit, omdat mensen naar haar naam kunnen vragen en ik dan gewoon ‘Margot’ kan zeggen. Het heeft ontzettend veel stress weggenomen.”

Bron: metronieuws.nl/TODAY

Reageer op artikel:
Onmogelijke babynaam aangepast
Sluiten