redactie
redactie Ontspannen 19 jun 2018

Ontspannen moederschap – 8 tips

Kinderen, werk, je vriendinnen en ook nog tijd maken voor je partner, we hebben het allemaal superdruk. Door simpele keuzes te maken, wordt je leven een stuk makkelijker. Je moet het alleen even doen.

1. Maak keuzes

Echt, je kunt niet alles doen. Al doe je nog zo je best. Kortom, maak keuzes. En dit betekent nou eenmaal dat sommige dingen prioriteit krijgen en andere dingen daardoor blijven liggen. Dan is de was maar eens een dag niet gedaan. Is dat echt nou echt zo erg?  Precies…

2. Blijf bij deze keuzes

Laat je niet verleiden om iets te doen, waarvan je eigenlijk had besloten het juist niet te doen. Ben je doodmoe en heb je besloten af te zeggen; laat je dan niet overhalen om toch naar dat feestje te gaan. Er is niets mis mee om aan jezelf – en dus je gezin – te denken.

3. Leg je telefoon eens weg

We maken ons er allemaal schuldig aan; toch even snel op Facebook kijken of de mail checken op ons mobieltje. Leg die telefoon eens wat vaker echt weg en je zult zien wat een tijd je over houdt voor dingen die écht belangrijk en leuk zijn. Of toch echt moeten gebeuren…

4. Doe af en toe een dutje. Zonder schuldgevoel…

Heb je af en toe enorme behoefte om even op de bank te gaan liggen, omdat je gewoonweg moe bent? Doe het! En ga je hier vooral niet schuldig voelen. Die powernap kan je net dat beetje meer energie geven.

5. Neem een hobby

Ga iets écht voor jezelf doen. Iets dan niets met je man en kinderen te maken heeft, maar waar JIJ blij van wordt. Daar heb niet alleen jijzelf, maar ook je gezin profijt van. Want wat is er fijner voor je kinderen en je man, dan een blije moeder en vrouw die goed in haar vel zit?

6. Bel een oppas

Natuurlijk hoef je je kind niet iedere dag bij een babysitter of oma te droppen, maar af en toe wat tijd besteden aan jezelf of je relatie is heel gezond. Zorg dus voor een goed vangnet, zodat je die hobby (zie punt 5) of dat avondje uit zonder schuldgevoel kan doen.

7. Beweeg!

Een rondje hardlopen, naar de sportschool of een relaxe wandeling door het bos; het is de beste manier om je hoofd leeg te maken en weer helemaal op te laden. Geen tijd? Toch wel. Kwestie van keuzes maken. Zie punt 1.

8. Probeer niet altijd productief te zijn

Gooi die to-dolijstjes uit het raam en geniet! De wereld draait toch wel door, ook als jij niet alles geregeld hebt. Voel je dus vooral niet schuldig. Er is niets fijner dan met je gezin in het moment te zitten. Je moet het alleen durven. En vooral dóen. Succes, je kan het!

Bron: Popsugar

Reageer op artikel:
Ontspannen moederschap – 8 tips
Sluiten