Redactie
Redactie Eropuit 4 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Zomer in Oostenrijk: 5 redenen voor een vakantie op de boerderij

 

Even helemaal loskoppelen van je drukke leven in Nederland? Trek met je gezin de Oostenrijkse bergen in voor een vakantie op de boerderij. Slapen in de bergen, wandelen door het groene landschap en paardrijtochten voor de liefhebber! 

Op een rijafstand van slechts 9 uur vanaf Utrecht vind je een groen berglandschap met gezellige vakantieboerderijen en romantische berghutjes. Een zomervakantie op grote hoogte, met lekker weinig telefoonbereik voor de broodnodige ontspanning.

1. Het boerenleven

Zin om de drukte in Nederland te ontvluchten en bij te komen in de natuur? De vakantieboerderijen van ‘Urlaub am Bauernhof‘ zijn de ideale basiskampen voor een actieve vakantie in de bergen. Ze liggen midden in de natuur, omgeven door bos en weide. Vanaf de boerderijen trek je er makkelijk op uit om een spannende wandel- of fietstocht te maken. Handig: vaak zijn de gastheren en gastvrouwen van de boerderijen gediplomeerde gidsen, en kunnen ze je tijdens een tour de mooiste bergtoppen laten zien.

2. Een hutje in de wei

Zin om nog hogerop te gaan? Verblijf dan eens in een rustiek jachtchalet of een traditionele almhut. Er zijn genoeg opties: van een heel eenvoudig hutje tot een luxe chalet met eigen sauna en bubbelbad. Op een hoogte van 900 tot 2.200 meter – soms romantisch afgezonderd of juist in klein almhuttendorp. Reken maar dat je goed slaapt op deze hoogten.

3. Voor de waterratten

Zwemspullen mee, wandelschoenen aan, op pad naar een van de vele natuurwateren waar jullie een verfrissende duik kunnen nemen. Oostenrijk barst van de bruisende beken, kleine riviertjes en mooie meren waar je kunt zwemmen, surfen, duiken en zeilen. En het beste van alles: veel boerderijen bieden directe toegang tot het frisse water, dat ook nog eens drinkwaterkwaliteit heeft! Dus vergeet je waterflesje niet.

4. Paardenliefhebbers opgelet

“Het geluk op aard ligt op de rug van een paard” zegt een oud Oostenrijks spreekwoord. En dat geluk ligt in de Oostenrijkse bergen binnen handbereik, want op een van de vele manageboerderijen kun je terecht voor een vakantie voor echte paardenliefhebbers. Of het nu gaat om kinderen of volwassenen, om beginners of gevorderde ruiters, je vindt hier sowieso het juiste paard en de juiste paardrijlessen. Mocht je een kind hebben dat verslingerd is aan paarden, dan zal je tijdens deze vakantie geen omkijken naar hem of haar hebben.

5. Telefoons uit

Tijdens een vakantie kom je pas echt tot rust als je even helemaal los kunt koppelen van het leven thuis. Hiervoor is het belangrijk om je telefoon eens wat minder te gebruiken. Laat het nou nét zo zijn dat je in de hoge Oostenrijkse bergen minder goed bereik hebt. Even een weekje heerlijk ontspannen en rustig ademhalen dus!

Nieuwsgierig geworden? Hier vind je meer informatie over een vakantie op de boerderij.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Oostenrijk Toeristenburo

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.