redactie
redactie Opvoedstijlen 19 juni 2018

Opvoedstijlen: 5 meest gelezen artikelen in 2016

Opvoeden, opvoeden en nog eens opvoeden. Overal lees je erover, hoor je erover, zie je erover: maar wat is nou dé juiste opvoeding? Waarschijnlijk bestaat er niet één juiste opvoeding. Maar dat neemt niet weg dat er wel handige adviezen en nuttige tips zijn die je in de praktijk kan toepassen.

Wij hebben daarom een overzicht gemaakt van de top 5 meest gelezen artikelen die over opvoedstijlen en -doelen gaan.

1. ‘Foute’ zinnen die veel ouders gebruiken

Bij het corrigeren van onze kinderen, of het geven van complimenten aan onze kinderen denken we vaak nauwelijks na over hoe we iets zeggen. Dat is jammer, want het kiezen van de juiste woorden is juist enorm belangrijk. In dit artikel lees je de top 10 van ‘foute’ zinnen die veel ouders gebruiken, maar er worden ook alternatieven geboden!

Lees meer over de ‘opvoedingsfouten’ in het artikel: '10 ‘foute’ zinnen die veel ouders gebruiken'.

2. Opvoedregels die je kunt vergeten

Er zijn veel dingen die we ons kinderen leren, omdat we dat zelf óók op die manier hebben geleerd. Maar sommige van die opvoedregels blijken eigenlijk allang achterhaald te zijn. In dit artikel lees je daarom vijf opvoedregels die je kunt vergeten. Een voorbeeldje? Iedere dag in bad gaan!

Lees over deze vijf opvoedregels in: '5 opvoedregels die je kunt vergeten'.

3. Signalen dat je te streng bent

Vraag jij je weleens af of je wat te streng bent voor je kind(eren)? Of maak jij je bijvoorbeeld weleens zorgen dat jouw verwachtingen te hoog zijn? Dan is dit artikel handig om te lezen! In dit artikel worden namelijk 10 signalen gegeven die aangeven dat jij toch misschien wat te streng voor je kinderen bent.

Lees verder in: '10 signalen dat je te streng bent voor je kind'.

4. Wat je beter niet tegen je kind kunt zeggen

In dit artikel worden opmerkingen waar niet een-twee-drie iets mis mee lijkt te zijn, eens even onder een vergrootglas gelegd. Want zeg jij weleens “oefening baart kunst” of “wees voorzichtig” tegen je kind? Tja, het zijn ook best voor de hand liggende opmerkingen, maar toch blijken ze niet zo onschuldig.

Benieuwd naar meer van deze opmerkingen? Lees: '10x zeg dit niet tegen je kind'.

5. Onmisbaar in een opvoeding

En ook dit keer sluiten we weer af met een mooi, positief artikel over opvoeden. Nogmaals: dé juiste opvoeding bestaat niet. Laten we dat voorop stellen. Maar wij denken wel dat 12 dingen onmisbaar zijn voor een goede en positieve opvoeding.

Benieuwd wat dit dan is? Lees: '12x onmisbaar in een opvoeding'.

Veel leesplezier!

Reageer op artikel:
Opvoedstijlen: 5 meest gelezen artikelen in 2016
Sluiten