Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Pubergedrag 17 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Ouders vragen advies: ‘Mijn tiener praat niet meer mij, wat kan ik doen?’

Je kunt de boeken er nog zo goed op nalezen, sommige vragen over pubergedrag, je alsmaar gamende tiener en een grote mond kun je het beste neerleggen bij andere ouders. Zij weten als geen ander dat je met de handen in het haar kunt zitten en dat ‘regels’ niet altijd werken.

Daarom stellen wij de vraag aan jullie om advies te geven aan ouders die tegen een bepaalde opvoedkwestie aanlopen. Advies van andere ouders kan soms net zijn wat je nodig hebt. Daarnaast heb jij als ouder natuurlijk ook veel ervaringen opgedaan waarmee je andere ouders kan helpen door je tips, ervaringen en kennis te delen.

De situatie

Deze opvoedkwestie werd voorgelegd op ons Mamaforum. Een vraag die bij deze ouder al een tijdje speelde. Haar zoon weigert al een half jaar om met haar te praten of haar in zijn kamer te laten. ‘Zijn broer is gaan studeren na de middelbare school en daar ging hij heel veel mee om. Wat kan ik nu het beste doen? Ik maak hem elke dag gepaneerde kipstukjes, want dat is zijn lievelingsgerecht, maar zonder kip laat hij mij niet binnen.’ Ze weet ook dat ze hem niks kan verplichte, hij is immers 23 jaar en heeft zijn middelbare school afgerond.

‘Ik ben bang dat het misschien temaken heeft met de moeilijke situatie rondom mijn man, maar hij negeert dat onderwerp net zo erg als al het andere wat ik tegen hem probeer te zeggen. Heeft iemand hier misschien soortgelijke situaties meegemaakt? Volgens de huisarts kan niemand hem verplichten om naar een psycholoog te gaan. Ik kan hem wel wettelijk uit huis gooien, maar dat gaat mij echt wat te ver. Iemand een idee? Ik ben ten einde raad..’

Geef jouw advies

Deel jouw advies over de kwestie van deze lezeres hier op het mamaforum. Binnenkort lees je op onze website dan misschien jouw reactie en die van anderen terug. Heb je zelf een dilemma of een vraag? Open een topic op het mamaforum of mail naar [email protected] en wie weet kunnen andere ouders jou helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Ouders vragen advies: ‘Mijn tiener praat niet meer mij, wat kan ik doen?’
Sluiten