Pastasalade met komkommer en Kipfilets gevuld met schapenkaas


Pastasalade met komkommer

Voor 4 personen

250 gr farfalle/fusilli
zout
1 komkommer
1 bosje gemengde kruiden
2 uitjes
2 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepels niet al te scherpe mosterd
4 eetlepels lichtzure room/kwark
versgemalen peper

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met zout. Schil intussen de komkommer en snijd hem in de lengte doormidden. Schep de pitten er uit. Snijd de halve komkommers in plakjes met een dikte van 1 cm. 
     
  2. Spoel de kruiden af onder de kraan en schud ze uit. Haal de blaadjes eraf en hak ze grof. Pel de uitjes, snijd ze vervolgens eerst doormidden en dan in reepjes. 
     
  3. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de reepjes ui 6-8 minuten, tot ze bruin zijn. Stort de fafalle/fusilli in een vergiet, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. 
     
  4. Laat de gebakken reepjes ui afkoelen. Schep ze in een kom om met de andere voorbereide ingrediënten. Klop in een kommetje de wijnazijn met de mosterd en de lichtzure room/kwark en giet het mengsel uit over de salade. Hussel de salade en breng deze op smaak met zout en peper.

Kipfilets gevuld met schapenkaas

Voor 4 personen

4 kipfilets (180 gr elk)
zout en versgemalen peper
¼ bosje gladde peterselie
1 teentje knoflook
150 gr schapenkaas
1 ei
1 snufje milde en 1 snufje scherp paprikapoeder
1 theelepel citroensap 
2 eetlepels olijfolie
½ komkommer
4 radijsjes
1 gele en 1 rode paprika
200 gram maiskorrels
1 avocado 
1 eetlepel citroen- of sinaasappelsap
4 eetlepels olijfolie 
2 eetlepels witte balsamicoazijn

Bereiding

  1. Spoel de kipfilets af met koud water. Dep met keukenpapier en maak van elke filet een beursje. Bestrooi de filets aan de binnen- en buitenkant met zout en peper. 
     
  2. Spoel het bosje peterselie af en schud het uit. Haal de blaadjes eraf en hak ze fijn. Pel en snipper de knoflook. Snijd de schapenkaas in blokjes en roer ze om met het ei, de peterselie en het knoflook. Roer het paprikapoeder erdoor. 
     
  3. Lepel het kaasmengsel in de buideltjes. Steek prikkers door de randen. Besprenkel met citroensap en olijfolie, bedek met aluminiumfolie en zet één uur in de koelkast. 
     
  4. Schil voor de salade de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en schep de pitten eruit. Snijd de halve komkommers in stukken. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in heel dunne plakjes. Hak het loof grof. Was de paprika’s, snijd ze doormidden en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd in reepjes. Laat de maiskorrels uitlekken. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in blokjes. Besprenkel met sinaasappelsap. 
     
  5. Hussel alle voorbereide ingrediënten voor de salade met olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over vier borden. 
     
  6. Verpak de filets stuk voor stuk in aluminiumfolie, leg ze in een grillschaal en stoof ze in 15-20 minuten gaar op de barbecue. Dien op met de salade.
Reageer op artikel:
Pastasalade met komkommer en Kipfilets gevuld met schapenkaas
Sluiten