Gina Koninkx
Gina Koninkx Vrije Tijd 7 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

5 dingen die alle peuters regelmatig zouden moeten doen

Spelen en ontdekken is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen van alle leeftijden. Ook peuters moeten bepaalde activiteiten (herhaaldelijk) doen om ervan te leren. Deze vijf activiteiten zijn heel geschikt voor een peuter en het is ook nog eens goed voor hun (motorische) ontwikkeling.

Iedere peuter moet deze dingen regelmatig doen

De motorische ontwikkeling (zowel de grove als de fijne motoriek) van een peuter kan op veel manieren worden gestimuleerd. Deze vijf activiteiten zou je daarom regelmatig met je kleintje moeten doen.

1. Naar het bos gaan

Als er één plek is waar veel te ontdekken valt, is dat natuurlijk het bos. Deze activiteit zal je peuter keer op keer goed doen. Je kleintje kan zijn/haar energie kwijt, jullie kunnen over boomstammen lopen, paddestoelen zoeken enzovoorts. Iedereen heeft wel een bos in de buurt van huis en oh ja, helemaal gratis natuurlijk!

2. Meehelpen in de keuken

Met jou in de keuken staan is goed voor de fijne motoriek, maar ook voor de sociale ontwikkeling van je peuter. Aanwijzingen opvolgen, samenwerken en vooruitdenken. Duik op zondag dan ook regelmatig de keuken in om samen wat lekkers (of gezonds) te bakken. Natuurlijk is deze één-op-één aandacht ook nog eens fijn voor je kiddo.

3. Naar zee gaan

Ook op het strand valt van alles te ontdekken. Spelen met of in het water, voetjes in het zand om kastelen te bouwen, krabbetjes vangen, haaientanden zoeken en noem maar op. De zee is een heerlijke plek om te zijn (ook voor jou) en je peuter zal hier heel vrolijk van worden.

LEES OOK: 8x tips om je kinderen vaker buiten te laten spelen

4. Spelen in de modder

Let’s get dirty! Want ook dat hoort erbij. Laat je kind regelmatig in plassen stampen en spelen met en ín de modder. De ultieme manier om te ontdekken natuurlijk. Dat wasje extra is geen probleem voor jou.

5. Kliederen met verf, klei en stoepkrijt

Dit soort creatieve activiteiten zijn onder andere goed voor de fijne motoriek van je peuter. Bied ze vaak genoeg aan om met dit soort knutselspullen aan de slag te gaan. Je kunt ze ook simpele aanwijzingen geven en ze zijn zo uren zoet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.