Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Ouders 7 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Nog geen plannen met Pinksteren? Dit zijn de leukste kidsproof uitjes!

es, er staat een lang weekend voor de deur! Staan er nog geen plannen op de agenda? No worries! Dit zijn de leukste uitjes tijdens Pinksteren die leuk zijn voor het hele gezin. JM Ouders wenst iedereen een te gek Pinksterweekend!

Lees ook: 31x activiteiten die kinderen ook kunnen doen als ze niet van sport houden

Appelparade, Lisserbroek

Tijdens het Pinksterweekend kan het hele gezin feest vieren op de Appelparade bij Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek (Noord-Holland). Tussen de appelbomen bevinden zich leuke kraampjes en pop-up stores met allerlei hebbedingetjes en verrukkelijke snuisterijen. Er is onwijs veel entertainment voor kids. Zo kunnen zij hutten bouwen, broodjes bakken, boogschieten, skelteren, pony rijden, spelen in de speeltuin en nog veel meer. De entree is gratis en meer informatie vind je hier.

Dag van het kasteel

Op tweede Pinksterdag – maandag 10 juni 2019 – vindt de 12e editie van Dag van het Kasteel plaats. Er zijn verschillende kastelen en buitenplaatsen door heel Nederland die hun poorten openen om jong en oud publiek te ontvangen. Van rondleidingen, muziek en bijzondere verhalen; jullie zullen je geen seconde vervelen. Kijk hier voor meer informatie.

Vikingfestival, Eindhoven

Tijdens het Pinksterweekend vallen de Vikingen het prehistorisch drop binnen. Het dorp vult zich 3 dagen lang met ambachtslieden, handelaars en krijgers. Jong en oud zijn welkom om een kijkje te nemen in het dagelijks leven van zo’n 1000 jaar geleden. Van spectaculaire shows tot wapendemonstraties en muzikanten; je zult je ogen uitkijken. Je kunt het gezin eventueel opgeven voor het Vikingdiner met live entertaiment. Klik hier voor meer informatie.

De Sprookjestuinen, Drenthe

Tijdens Pinksteren staan alle tuinen in bloei. Maar in sommige tuinen gebeurt er wel iets heel bijzonders. Zo komen er in De Sprookjestuinen van Drenthe sprookjes tot leven. Kinderen kunnen zich vermaken tijdens de voorstellingen en spannende speurtocht. Volwassenen kunnen volledig tot rust komen in de prachtige tuinen. Kijk hier voor meer informatie.

Lepeltje lepeltje, Amersfoort

Tijdens het Pinksterweekend wordt het groene stadspark van Amersfoort omgetoverd in een gezellig foodtruckfestival. Van talloze eettentjes tot live muziek en markt met leuke hebbedingetjes; er is voor ieder wat wils! Ook kinderen kunnen hun hart ophalen bij de vele kinderworkshops, kindertheatervoorstellingen en de kleurwedstrijd. De entree is gratis en meer info vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Nog geen plannen met Pinksteren? Dit zijn de leukste kidsproof uitjes!
Sluiten