Pizzaiola-toastjes, mini-pizzaatje van geroosterd brood

Voor 4 personen

Ingrediënten

2 stevige rijpe tomaten
2 lente-uitjes
6 groene olijven
2 takjes verse bladpeterselie
een paar blaadjes verse oregano
1 eetl extra vergine olijfolie
plm 8 sneetjes witbrood
125 gr mozzarella

Bereiding

  • Snij de tomaten in tweeën en vervolgens in dunne reepjes en deze reepjes weer in dobbelsteentjes. Doe ze in een schaal.
  • Snij de onderkant en het donkergroene deel van de lente-uitjes er af. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes en doe ze bij de tomaten.
  • Kneus met een deegroller voorzichtig de olijven zodat je de pit eruit kunt halen.
  • Snij de olijven in vieren en doe ze bij de tomaten.
  • Trek de kruidenblaadjes van de steeltjes en knip deze met een schaar in kleine stukjes.
  • Voeg de helft van de kruiden en de olie toe aan de tomaten en meng alles met een lepel voor elkaar.
  • Rooster het brood in een broodrooster en steek er met een koekjessteker (ong. 6 cm in doorsnee) rondjes uit.
  • Haal de mozzarella uit het vocht en scheur de bol in kleine stukjes.
  • Verdeel het tomatenmengsel over de rondjes brood en leg de mozzarella er bovenop.
  • Strooi de kruiden erover en smullen maar!

Ontvang de best gelezen artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste artikelen over het leven met je gezin, de opvoeding en ontwikkeling van je kind in je mailbox.

Reageer op artikel:
Pizzaiola-toastjes, mini-pizzaatje van geroosterd brood
Sluiten