Pizzaiola-toastjes, mini-pizzaatje van geroosterd brood

Voor 4 personen

Ingrediënten

2 stevige rijpe tomaten
2 lente-uitjes
6 groene olijven
2 takjes verse bladpeterselie
een paar blaadjes verse oregano
1 eetl extra vergine olijfolie
plm 8 sneetjes witbrood
125 gr mozzarella

Bereiding

  • Snij de tomaten in tweeën en vervolgens in dunne reepjes en deze reepjes weer in dobbelsteentjes. Doe ze in een schaal.
  • Snij de onderkant en het donkergroene deel van de lente-uitjes er af. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes en doe ze bij de tomaten.
  • Kneus met een deegroller voorzichtig de olijven zodat je de pit eruit kunt halen.
  • Snij de olijven in vieren en doe ze bij de tomaten.
  • Trek de kruidenblaadjes van de steeltjes en knip deze met een schaar in kleine stukjes.
  • Voeg de helft van de kruiden en de olie toe aan de tomaten en meng alles met een lepel voor elkaar.
  • Rooster het brood in een broodrooster en steek er met een koekjessteker (ong. 6 cm in doorsnee) rondjes uit.
  • Haal de mozzarella uit het vocht en scheur de bol in kleine stukjes.
  • Verdeel het tomatenmengsel over de rondjes brood en leg de mozzarella er bovenop.
  • Strooi de kruiden erover en smullen maar!
Reageer op artikel:
Pizzaiola-toastjes, mini-pizzaatje van geroosterd brood
Sluiten