Sophie Nortier
Sophie Nortier Opvoeden 10 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Hebben jouw kids dé oplossing voor plasticvervuiling? Laat ze meedoen aan de Changemaker Challenge!

Kinderen hebben een interessante kijk op de wereld. Vaak nog wonderlijk en onbegrensd. Maar ze zijn zich ook steeds meer bewust van belangrijke topics en dat zij hier ook een steentje aan kunnen bijdragen. Zo ook aan de oplossing van plasticvervuiling.

Plasticvervuiling, het blijft een terugkerend onderwerp in ons leven. Gelukkig maar. Want het is er en er moet een oplossing voor gevonden worden.

Aanpak wegwerpplastic

Gelukkig wordt plasticvervuiling vanuit de overheid al steeds harder aangepakt. Zo besloot het Europees Parlement vorig jaar tot een Europees verbod op wegwerpplastic. Dit verbod moet ervoor zorgen dat er vanaf 2021 bijvoorbeeld geen plastic wattenstaafjes, rietjes of wegwerpbestek meer mogen worden gemaakt of verkocht. Dit zal voor de toekomst een groot verschil maken. Maar omdat de plastic soep niet zomaar verdwijnt, zullen daar nog goede oplossingen voor moeten worden bedacht.

Opvoeding rond plasticvervuiling

Daar blijft de welbekende phrase ‘Een beter milieu begint bij jezelf’ van toepassing. Wij kunnen onze kids opvoeden met een goed besef van het milieu en de invloeden die zij hierop kunnen uitoefenen. Scholen dragen hier gelukkig al een steentje aan bij, maar nu iedereen thuis zit, kun je deze taak als ouder ook goed oppikken.

Met deze tips kun jij je kids leren omgaan met plastic en plasticvervuiling.

Changemaker Challenge Junior

Het bedrijf Dopper zet zich ook in voor het bewustmaken van anderen rond plasticgebruik. En omdat kinderen gezegend zijn met onuitputtelijke creativiteit en nog niet geremd worden door maatschappelijke obstakels, willen ze daar graag een beroep op doen in de vorm van een challenge.

In deze challenge kunnen kinderen tussen acht en twaalf jaar oud hun creativiteit de vrije loop laten op het plasticprobleem. Hoe denken zij dat we er voor kunnen zorgen dat mensen anders omgaan met wegwerpplastic? Is jouw kind de volgende Boyan Slat? Laat hem of haar dan meedoen aan de Dopper Changemaker Challenge Junior.

Op de website kun je alle informatie vinden over de challenge en hoe je mee kunt doen. Inschrijven kan tot 28 juni.

Ook leuk; bij de inzendingen kun je alvast een kijkje nemen in de creatieve oplossingen waar de kids tot nu toe al mee zijn gekomen.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.