Redactie
Redactie Gehandicapt kind 22 jun 2018

Poepeend

De periode waarin Kit steeds dezelfde woorden zegt, is nog steeds niet voorbij. Naast ‘Poepeend’ en ‘Karel’ worden nu ook de oma’s erbij gehaald. Zo gaat het op het moment steeds over een weer tussen Dex en Kit met ‘Oma Mieke!’ en dan ‘Oma Coortje!’. Samen liggen ze dan helemaal dubbel. Om vervolgens opnieuw te beginnen.

Hilarisch

Waarom Kit de fascinatie maar blijft houden voor sommige woorden was mij een raadsel. Dikke billen, piemel met of zonder kont, poenie, poepeend en natuurlijk ook piemeleend – het blijft hilarisch voor Kit. Tot ik mijzelf erop betrapte er bijna aan mee te doen. Ik ben ook iemand die het woord piemel echt hilarisch vind. Dus toen Kit de trap opliep om naar bed te gaan, floepte ik er zo een “dikke piemel” uit. Ook ik blijk dus gezegend te zijn met een dosis flauwe humor. De appel valt niet ver van de boom…

Ikke Kit

Maar het kan niet altijd, en dat is moeilijk uit te leggen aan Kit. Ze gebruikt de woorden ook als ze even niet op het goede woord kan komen. Dan valt ze terug op iets dat ze wel kent. Gelukkig is dit een periode ‘aardbeiensoep’ geweest. Al blijft het vervelend dat ze ook dit meerdere keren per zin zegt.

Doeg oma!

Ook heeft ze de neiging om iemand als persoon steeds oma Mieke of oma Coortje te noemen. Eerst moesten we nog wel lachen als we een winkel uitliepen en Kit tegen de ijsverkoper riep: “Doeg oma Mieke!” Maar de grap is er nu wel een beetje af. Wij geven Kit daarom in ons antwoord regelmatig ook een andere naam. Ze is dan verbaasd en antwoordt steevast met: “Huh, ikke niet Henk, ikke Kit! Ikke 5 jaar, naar school toe. Ikke juf Lieke.. Oh nee, juf Deborah!”

Slappe lach

Ook probeer ik wel eens andere dingen uit om het steeds herhalen van woorden uit haar systeem te krijgen. Als negeren, boos worden en corrigeren niet meer werkt. Dan lees ik Kit ’s avonds een boekje voor en vervang ik alle zelfstandige naamwoorden met ‘kont’. In de hoop dat ze er helemaal gek van wordt. Helpt het? Nee.. Maar we hebben wel lekker samen de slappe lach!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Poepeend
Sluiten