Redactie
Redactie Mediagebruik 19 jun 2018

Pokémon Go: doen of niet?

Houdt je kind van gamen, dan heb je ongetwijfeld al de vraag gehad of hij Pokémon Go mag downloaden (desnoods op jouw telefoon…). Twijfel je? Wij zetten de voor- en nadelen van deze hype op een rij.

Pokémon Go is een game voor de smartphone waarmee kinderen Pokémon kunnen zoeken en vangen in hun eigen omgeving. Er kan er zomaar één in dat parkje aan de overkant of zelfs op het dak zitten. Gotta catch 'em all!

5 Voordelen

Twijfel je of je kind deze game mag gaan spelen? 5 redenen om ja te zeggen.

1. Het is gratis
En dat is natuurlijk wel zo prettig.

2. Het is super leuk
Wij hebben het persoonlijk getest en we snappen de populariteit van deze game maar al te goed. Hoe leuk is het om in je eigen omgeving rond te lopen en opeens een Pokémon op een dak te zien zitten? En niet alleen voor kinderen dus…

3. Het zorgt voor lichaamsbeweging
Eindelijk eens een game waarbij ze niet op de bank hangen. Het spel is zo bedacht dat kinderen eindeloos rond moeten lopen om alle Pokémon te vangen. Er zijn zelfs items waar ze kilometers voor moeten lopen (of voor de slimmeriken: fietsen) en smokkelen is geen optie.

4. Je kind is vaak buiten
Eindelijk gaan je kind en z’n vriendjes weer met alle plezier naar buiten om te spelen. Oké, het heeft wel weer met een scherm te maken, maar ze zijn in elk geval lekker bezig in de frisse lucht.

5. Het is een sociaal spel
Misschien heb je de groepen kinderen al rond zien lopen met hun telefoons; Pokémon vangen is namelijk extra leuk om samen met je vrienden te doen. Of met een van je ouders.

Een ander voordeel – waar jouw kind hopelijk niets aan heeft – is dat het patiëntjes in ziekenhuizen vrolijk krijgt en weer op de been. Tenminste in dit Amerikaanse ziekenhuis. Slim!

5 Nadelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het spel verbonden.

1. Het is té leuk
Heb je eenmaal je eerste Pokémon gevangen, dan smaakt dat naar meer. Een behoorlijk verslavend spelletje dus.

2. De batterij is zo leeg en de databundel ook
Speelt je kind Pokémon Go, wijs hem er dan op dat het best veel data verbruikt. Er zal niet overal Wi-Fi zijn tenslotte. En hij kan ook maar beter een oplader in de buurt houden.

3. Het leidt af van het verkeer
Sommige kinderen denken slim te zijn door op de fiets op Pokémon jacht te gaan. Levensgevaarlijk natuurlijk; ze letten meer op scherm van hun telefoon dan op het verkeer om hen heen. Beter maar verbieden dus; Pokémon Go speel je lopend! Maar ook dan is het opletten in het verkeer natuurlijk.

4. Het kan kinderen in gevaarlijke situaties brengen
Kinderen kunnen zo opgaan in de jacht dat ze bijvoorbeeld bij het spoor of een rivier op zoek gaan naar Pokémon. Maak dus afspraken met je kind waar hij wel en niet mag komen. Als hij de game krijgt tenminste. Maar grote kans dat je zelf nu ook wel nieuwsgierig bent geworden naar deze bijzondere nieuwe game.

 

Downloaden

Heb je besloten dat je kind deze game mag spelen? Pokémon Go is te downloaden in de app-stores.

Reageer op artikel:
Pokémon Go: doen of niet?
Sluiten