Redactie
Redactie Feestdagen 21 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Pokerface-tje


Uitnodiging

Neem vijf ‘waardeloze’ kaarten. Download de werktekening van www.genysoeteman.nl, print hem uit, vouw hem om en plak hem vast. Vul de uitnodiging in.

Decoratie

Maak van een (incompleet) stel kaarten setjes die in totaal steeds de leeftijd van de jarige vormen. Bij een 12 jarige is dat bijvoorbeeld een Aas(11) en een boer(1), een 10 en vrouw(2), een 7 en een 5, een heer(3) en een vrouw (2) en een 3 en een 4 of een 9 en een 2 en een Aas(1). Plak de setjes met buddy’s op de stoel van de jarige en op deuren en muren.

Smakelijke kaarten

Knip harten en ruiten uit rode zure matten: leg twee stukjes mat van 4 cm op elkaar en knip daar een halve ruit of hart uit. 

Plak de twee delen tegen elkaar op de achterkant van een lekker rechthoekig biscuittje. Gebruik glazuur (poedersuiker en water) als plakmiddel. Knip klavers en schoppen uit 4 x 3 cm dropmat: vouw hem dubbel en knip de klaver of schoppen half uit.
Of schilder alles met glazuur en voedselkleurstof.

Geld

Natuurlijk wordt er niet om geld gespeeld, maar het staat wel mooi zulke stapels munten en ze zijn ook erg lekker! Gebruik chocolade munten, koek-chocola muntjes, muntdrop, salmiakmunten of pepermuntjes.

Pokerface

Laat alle kinderen een pokerface (masker) van karton, stiften enzovoort maken. Knip eerst de vorm van het gezicht uit en bepaal waar de ogen moeten komen. Deze kunnen ze zelf uitprikken. Maak een perforatie bij de oren en doe daar een elastiekje doorheen: het masker kunnen ze (tijdelijk) opzetten als ze hun eigen pokerface niet meer kunnen houden…

Slingers

Maak harten, klavers, ruiten en schoppen uit stukken crêpepapier van 22 cm lang: vouw de stukken op en knip alles half uit, maar zorg dat er aan de zijkanten een stukje van circa 3 cm vast blijft zitten. Op www.genysoeteman.nl staan de tekeningen.

Spelletjes

 • Pokerfacewedstrijd: wie houdt hem het langste vol?
 • Speel allerlei kaartspelen zoals
  ezelen
  boksen
  shithead
  jokeren

Op de site van Vlasblom staan kaartspellen voor jonge kinderen, zoals pesten, kleur bekennen en zeven van één kleur. Kijk hier voor nog meer kaartspellen, ondermeer Duizenden, chinees poepen en Eenentwintigen.

 • Geef steeds iedereen één kaart. Wie als eerst de leeftijd van de jarige heeft (zie decoratie) slaat op de tafel en heeft gewonnen.
 • Schud wedstrijd: wie kan als beste de kaarten schudden, zonder ze te laten vallen.
 • Speel eventueel met muntjes. Oefen zelf een munttrucje en probeer hem de kinderen aan te leren.
 • Oefen trucks met kaarten en laat de kinderen hier ook mee oefenen. Op Youtube staan heel veel trucks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Pokerface-tje
Sluiten