Redactie
Redactie Opvoedstijlen 21 jun 2018

Populairste artikelen 2015

Welke artikelen werden het meest gelezen door de bezoekers van JMouders.nl in 2015? Hier een overzicht van de 10 populairste artikelen van het afgelopen jaar. We zijn benieuwd aan welk artikel jij het meeste hebt gehad.

1. Dit moet je zeggen tegen je kind

Bij het geven van complimenten of het corrigeren van onze kinderen denken we vaak nauwelijks na over hoe we iets zeggen. Jammer, want het kiezen van de juiste woorden is enorm belangrijk. Lees hier de top 10 van ‘foute’ zinnen die veel ouders gebruiken en een beter alternatief.

Ga naar het artikel.

2. De ideale bedtijd voor je kind?

Hoe laat moet je kind naar bed om voldoende uitgerust te zijn? Een Amerikaanse school zegt het te weten en zette het in een strak schema. Maar of het klopt…?

Ga naar het artikel.

3. Te veel prikkel: bek- en bekaf

Meer dan 10 procent van de Nederlandse kinderen is regelmatig uitgeput. Deskundigen zien een verband met de overvloed aan prikkels om hen heen. Hoe kun je ze daartegen beschermen? En welke kinderen zijn extra gevoelig voor al deze prikkels?

Ga naar het artikel.

4. Praten met pubers – tips voor een echt goed gesprek

Pubers… Een goed gesprek met ze voeren is niet altijd makkelijk. Veel meer dan  ‘ja’, nee’, ‘duh’ en ‘boeit me niet!’ komt er vaak niet uit. Hoe zorg je nou dat je wel een normaal gesprek kunt voeren met je puber? Nou, met deze 17 tips.

Ga naar het artikel>

5. 7 alternatieven voor Ritalin

Kinderen met AD(H)D krijgen vaak Ritalin voorgeschreven. Er zijn echter alternatieven die mogelijk hetzelfde effect opleveren: een beter concentratievermogen en meer rust.

Ga naar het artikel>

6. 10 positieve eigenschappen van drukke kinderen

Drukke, ongeconcentreerde kinderen vervelend? Juist niet, zegt orthopedagoog Mariëlle Beckers. ‘Ze zijn een kei in het koffie halen voor de juf en maken van het saaiste feest iets leuks.’

Ga naar het artikel>

7. Zo doet je kind alles wat je vraagt!

Doet je kind altijd meteen alles wat je vraagt, dan hoef je niet verder te lezen. Is dit niet het geval, dan ga je zeker veel plezier hebben van deze simpele maar effectieve tips.

Ga naar het artikel>

8. Daarom is het leuk een jongensmoeder te zijn

Jongens druk en vermoeiend? Jij weet als echte jongensmoeder wel beter! Er zitten heel wat fijne kanten aan het hebben van een zoon.

Ga naar het artikel>

9. Goed plan; schreeuwen doen we niet meer

‘Hou nou eens op!’ hoor je jezelf schreeuwen. Verdorie, doe je het wéér – tegen al je goede voornemens in. Bijna iedereen haat het om te schreeuwen tegen zijn kind, maar de meeste ouders laten zich toch regelmatig gaan. Stem- en lichaamstherapeute Petrie Akkerman legt uit hoe je dit voorkomt.

Ga naar het artikel>

10. Wat kindertekeningen je vertellen

Super leuk al die kindertekeningen, maar wat doe je ermee? Je kunt ze natuurlijk in een map stoppen ‘voor later’. Veel leuker is het om van de allermooiste tekeningen van je kind iets leuks van te maken of ze op een bijzondere manier op te hangen. Hier 10 originele tips.

Ga naar het artikel>

 

Welke artikel heb jij het meest gewaardeerd? We zijn benieuwd! Laat je reactie hieronder achter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Populairste artikelen 2015
Sluiten