Praten moeder stimuleert intelligentie kind

Als ouder wil je je kind natuurlijk zoveel mogelijk dingen leren, maar het stimuleren van de intelligentie van je kind is simpeler dan je misschien denkt. Het enige wat je hoeft te doen: van jongs af aan veel praten tegen je kind.

Door de stem van een moeder worden hersenen van een kind aangemoedigd om zich te ontwikkelen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Stanford University in Californië, gepubliceerd in Proceedings of the National Academy of Sciences.

Triggeren

De studie legde bloot dat de stem van een moeder de neuronen in de hersenen triggert. Vooral de gebieden in de hersenen die te maken hebben met het verwerken van beloningen, het sociaal functioneren, emoties en gezichtsherkenning worden aangespoord.

MRI scanner

Het onderzoek werd gehouden onder 24 gezonde kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar, door middel van een MRI scanner. De kinderen moesten luisteren naar een brief met willekeurige woorden, die werden uitgesproken door hun biologische moeders en vrouwen die geen familie waren. Hieruit bleek dat de hersenen van de kinderen werden gestimuleerd door de stemmen van hun moeders en niet door die van vreemden.

Sociale communicatie

Door de bevindingen van de onderzoekers kan sociale communicatie beter onderzocht worden, zoals onderzoek naar bijvoorbeeld autisme.

Bron: Mirror Online

Reageer op artikel:
Praten moeder stimuleert intelligentie kind
Sluiten