Redactie
Redactie Seksuele voorlichting 19 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Problemen met voorhuid

antwoord

De voorhuid van de penis is een los velletje dat in de meeste gevallen de eikel bedekt. De voorhuid heeft o.a. als functies de bescherming en de seksuele prikkeling van de eikel.

Bij kleine kinderen plakt de voorhuid in de meeste gevallen nog aan de eikel vast, waardoor de eikel nog (gedeeltelijk) bedekt blijft. Naarmate jongens ouder worden neemt dit verschijnsel af. De voorhuid zal bij het bereiken van de volwassen leeftijd doorgaans volledig van de eikel afschuiven bij een erectie.

Het kan ook zo zijn dat de voorhuid bij jongens relatief kort is, het lukt de voorhuid dan niet om de eikel te bedekken. De eikel wordt dan beschermd omdat er een dun eeltlaagje op de eikel komt te liggen (net als bij jongens die besneden zijn). 

Het hebben van een kortere voorhuid is een normale variant. Naarmate hij ouder wordt, zal de voorhuid wat soepeler worden en zal beweging erin niet meer pijnlijk zijn. 
Het enige wat je nu kunt doen om de voorhuid wat soepeler te krijgen, is wanneer hij in bad zit hem zelf laten proberen de voorhuid wat over de eikel te schuiven zonder er pijn bij te hebben. Is het pijnlijk? Niets aan doen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Problemen met voorhuid
Sluiten