Redactie
Redactie Puber 19 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Pubergedrag: 5 meest gelezen artikelen in 2016

De artikelen over pubergedrag vlogen jullie dit jaar om de oren. Maar niet geheel zinloos: want het omgaan met pubers is soms een flinke klus. Met het nieuwe jaar in zicht vonden wij het daarom tijd om een selectie te maken van de 5 meest gelezen artikelen op J/M Ouders in 2016.

Here we go:

1. Tips voor praten met pubers

Even lekker kletsen met je puber? Nou, in werkelijkheid komt er vaak niet veel meer uit dan ‘ja’, nee’, ‘boeie’ en ‘weet ik veel’. Dit artikel geeft 17 tips hoe je een normaal gesprek met je puber kunt voeren. En niet zomaar tips. Deze communicatietips zijn namelijk afkomstig van opvoedcoach Tea Adema die met haar eigen praktijk voor kindercoaching in het noordelijke Friesland gevestigd is. Tipje van de sluier? Volgens Adema communiceren we met onze kinderen vaak veel gewelddadiger dan we zelf denken.

Benieuwd naar de tips? Lees dan het artikel: 'Praten met pubers: 17 tips voor een echt goed gesprek'.

2. De voordelen van pubers

Bijna niemand zal het ontkennen: de puberteit is voor veel kinderen én hun ouders een turbulente fase. Sterker nog, soms word je er als ouder knettergek van. Maar orthopedagoog Mariëlle Beckers beschrijft de positieve kanten aan het samenleven met een puber. Mocht je er dus eventjes doorheen zitten met dat lastige, onuitstaanbare pubergedrag van je kind, dan is dit artikel zeker een aanrader!

Lees voor de positieve mood het artikel: 'Puber thuis? 13 voordelen!'.

3. Herkenbare eigenschappen van puberzoons

Zal het gedrag van zoonlief in de puberteit heel veel verschillen met dat van de kleine prinesesjes? JA. Van die enorme stinklucht in de kamer tot de kunst van etend slapen: wij hebben de 9 meest herkenbare eigenschappen van jongens in de puberteit op een rijtje gezet. Be prepared.

In ‘9x herkenbaar als moeder van een puberzoon’ lees je de meest voorkomende eigenschappen.

4. De irritante gewoontes van pubers

Allemaal leuk en aardig, maar laten we wel eerlijk blijven. Samenleven met pubers is niet bepaald een feestje. Dus laten we elkaar daar vooral in steunen en af en toe onze irritaties even spuien – en daardoor van elkaar leren dat bepaald gedrag 'normaal' is. Vandaar dat in dit artikel de 8 meest irritante gewoontes van pubers beschreven worden. Zijn ze voor jou herkenbaar?

Lees verder in het artikel: '8 gewoontes van pubers (waar je soms gek van wordt)'.

5. De positieve kant van pubers

Maar wij zouden J/M ouders niet zijn als we natuurlijk wél met een positief woord afsluiten: pubers zijn leuk! Om te beginnen slapen ze altijd door, maar dat is niet het enige positieve punt dat wij kunnen bedenken.

Dus benieuwd naar de andere positieve punten? Lees: '10x leuk aan grote(re) kinderen'.

Veel leesplezier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Pubergedrag: 5 meest gelezen artikelen in 2016
Sluiten