Recept voor gevulde uien

Een heerlijk en makkelijk recept voor gevulde uien. Zelfs de kinderen zullen hiervan smullen en ze kunnen nog helpen in de keuken ook.

Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 8 grote uien
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 100 gram champignons
  • 1/2 rode paprika
  • 4 deciliter runderbouillon
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepel paneermeel
  • Peper
  • Zout
  • Water

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Pel de uien en snij van de bovenkant een kapje af.
  • Kook de uien 15 minten in de pan met ruim water en een snufje zout.
  • Snij ondertussen de paprika en de champignons in kleine stukjes.
  • Giet de uien af en leg ze met een lepel op de snijplank, hol ze nu met de lepel uit tot aan de buitenste twee lagen.
  • Snij het overgebleven ui klein.
  • Meng de gesneden uien samen met het gehakt, de melk, 2 el.paneermeel, de paprika, champignons, paprikapoeder en een snufje zout en peper in de beslagkom.
  • Vul de uien met het gehaktmengsel.
  • Zet de gevulde uien in de ovenschaal en schenk de runderbouillon erbij.
  • Strooi het overgebleven paneermeel over de uien.
  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten.

Bron: mamabende.nl

Reageer op artikel:
Recept voor gevulde uien
Sluiten