Recept voor gevulde uien

Een heerlijk en makkelijk recept voor gevulde uien. Zelfs de kinderen zullen hiervan smullen en ze kunnen nog helpen in de keuken ook.

Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 8 grote uien
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 100 gram champignons
  • 1/2 rode paprika
  • 4 deciliter runderbouillon
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepel paneermeel
  • Peper
  • Zout
  • Water

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Pel de uien en snij van de bovenkant een kapje af.
  • Kook de uien 15 minten in de pan met ruim water en een snufje zout.
  • Snij ondertussen de paprika en de champignons in kleine stukjes.
  • Giet de uien af en leg ze met een lepel op de snijplank, hol ze nu met de lepel uit tot aan de buitenste twee lagen.
  • Snij het overgebleven ui klein.
  • Meng de gesneden uien samen met het gehakt, de melk, 2 el.paneermeel, de paprika, champignons, paprikapoeder en een snufje zout en peper in de beslagkom.
  • Vul de uien met het gehaktmengsel.
  • Zet de gevulde uien in de ovenschaal en schenk de runderbouillon erbij.
  • Strooi het overgebleven paneermeel over de uien.
  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten.

Bron: mamabende.nl

Ontvang de best gelezen artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste artikelen over het leven met je gezin, de opvoeding en ontwikkeling van je kind in je mailbox.

Reageer op artikel:
Recept voor gevulde uien
Sluiten