Recepten voor hartige macarons


Basisrecept

circa 50 stuks hartige macarons

  • 180 gr water
  • 50 gr suiker
  • 4 gr azijn
  • 40 gr eiwitpoeder

Bereiding

  1. Meng water, suiker, azijn en eiwitpoeder en klop tot er dikke pieken ontstaan. 
  2. Voeg daarna de hartige smaak toe (zie hieronder). 
  3. Laat de macarons 2-3 uur in een oven op 80-90 graden helemaal drogen. Door de samenstelling kunt u deze macarons niet bakken.

Macaron met munt en olijfolie (circa 30 stuks)

  • ingrediënten basisrecept hartig 
  • eventueel een paar druppels muntessence 
  • groene voedingskleurstof op basis van pasta 
  • 160 gr botercrème 
  • 20 gr olijfolie extra vierge 
  • 1 el fijngehakte muntblaadjes

Bereiding

  1. Maak de macarons zoals aangeven in het basisrecept hartig maar spatel op het laatst voorzichtig zo veel essence en kleurstof door het mengsel tot u tevreden bent over de smaak en de kleur. 
  2. Maak de vulling door de boter zacht en romig te kloppen. Roer er de olijfolie en de fijngehakte munt door. 
  3. Spuit de vulling in het midden van een macaron en druk er een tweede macaron op zodat de vulling tot de buitenkant gedrukt wordt.

Macaron met rucola, pijnboompitten en parmezaan (circa 50 stuks)

  • 180 gr water
  •  30 gr rucola 
  • 50 gr suiker 
  • 4 gr azijn 
  • 40 gr eiwitpoeder 
  • 2 el geroosterde pijnboompitten 

vulling:

  • 400 gr mascarpone 
  • 20 gr geroosterde en grof gehakte pijnboompitten 
  • 4 el fijngesneden rucola 
  • 40 gr geraspte parmezaanse kaas 
  • peper en zout

Bereiding

  1. Pureer het water met de rucola in een blender en druk dit mengsel door een zeef. Gebruik 180 gr van dit vocht. Meng dit vocht, suiker, azijn en eiwitpoeder en klop tot er dikke pieken ontstaan. Doe het mengsel over in een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit op een bakplaat bekleed met papier mooie macarons. Bestrooi met pijnboompitten. Laat de macarons 2-3 uur in een oven op 80-90 graden drogen. Laat ze op de bakplaat afkoelen en haal ze er hierna af. 
  2. Maak de vulling door de mascarpone luchtig te kloppen en er de pijnboompitten, rucola en kaas door te scheppen. Breng op smaak met peper en zout. 
  3. Omdat deze macarons snel zacht worden als er vulling tussen komt, moet u deze à la minute maken en direct serveren. Spuit vulling op een helft en druk er een tweede macaron op. U kunt de macarons ook ongevuld serveren en de vulling er apart bij zetten. Op deze manier zet u een modern ‘toastje’ op tafel!
Reageer op artikel:
Recepten voor hartige macarons
Sluiten