Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 22 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Reis met je kinderen door het museum tijdens de Museumkidsweek

Zoek je nog een leuk uitje voor de herfstvakantie? Ga dan met je kinderen op reis door een museum. Tijdens de Museumkidsweek worden namelijk in musea door het hele land honderden activiteiten speciaal voor kinderen georganiseerd.

De Museumkidsweek 2019 sluit aan op het thema van de Kinderboekenweek: ‘reizen’. Kinderen maken een reis door het museum en worden daarbij gestimuleerd door een wedstrijd en andere speciale activiteiten.

Wedstrijd museuminspectie

Tijdens de herfstvakantie kunnen jonge bezoekers t/m 12 jaar meedoen aan een speciale wedstrijd. Door het inspecteren van een museum als een échte museuminspecteur maken ze kans op een VIP-reis in een bijzonder museum mét overnachting. De inspecties van museuminspecteurs bepalen jaarlijks of een museum Kidsproof is. Via museumkidsweek.nl kunnen inspecties eenvoudig worden aangemeld waarna de inspecteurs automatisch deelnemen aan de wedstrijd. 1 november wordt de winnaar bekend gemaakt. Gelukkig zijn er in Nederland genoeg musea die deelnemen aan de museumweek, dus er is altijd wel een leuk museum in de buurt.

Daarnaast worden er in musea door het hele land Tikkit Talks gehouden. Dit zijn korte presentaties door kinderen over hun favoriete pronkstuk uit het museum. Alle activiteiten en de deelnemende musea zijn te vinden op museumkidsweek.nl.

Initiatief

Museumkidsweek is een initiatief van de Museumvereniging, de brancheorganisatie van ruim 400 musea in Nederland. De vereniging wil zo veel mogelijk inwoners van Nederland kennis laten maken met prachtige collecties door hen te prikkelen, te verrassen en te inspireren. Met deze speciale week hoopt de Museumvereniging een sterkere binding te creëren van alle Nederlanders met museale collecties door het hele land. Die sterkere binding begint steeds bij de jongste generaties. Tijdens de Museumkidsweek komen kinderen daarom op speelse manier in aanraking met alles wat musea te bieden hebben. Wil je ze alvast inspireren? Op social media kun je alles volgen via #Museumkidsweek en via de kanalen van @Museumkids.

Wie, wat, waar?

  • Van 12 t/m 27 oktober (de hele herfstvakantie)
  • Door heel Nederland
  • Speciale kinderactiviteiten waaronder: Tikkit-talks
  • Meer informatie: museumkidsweek.nl

Lees ook: Reis mee met de Kinderboekenweek!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Museumkidsweek

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.